Yüz Nakli Yapılan Turan Çolak’a Romen Gazetecilerin İlgisi

Antalya’da tatil yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Roman Kral Florin Cioaba’nın cenaze işlemlerini takip eden Romanyalı gazeteciler, Türkiye’nin dördüncü yüz nakli yapılan ismi Turan Çolak'a büyük ilgi gösterdi.

Yüz Nakli Yapılan Turan Çolak’a Romen Gazetecilerin İlgisi
15 Mayıs 2012 tarihinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin dördüncü yüz nakli olarak literatüre geçen 36 yaşındaki Turan Çolak, Romanyalı gazetecilerin dikkatini çekti. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisine devam edilen Turan Çolak’ı gören Romen gazeteciler hayranlıklarını gizleyemedi. Ülkelerinde organ nakli haberlerinin yaygınlaşması için gazeteciler, Turan Çolak ile röportaj yaptı.

Çolak, tercüman aracılığıyla gazetecilere, "Yüzüm küçükken ateşe düşmem sonucu yanmıştı. Daha önce yüz nakli yapılan Uğur Acar'ı görünce ben de AÜ Hastanesi’ne başvurdum. 15 Mayıs 2012 tarihinde 19 yaşındaki bir kişinin bağışlanan yüzünü aldım. Artık kendimi çok iyi hissediyorum. Yeni bir hayatım var. Daha önce küçük çocuklar beni gördüğü zaman kaçardı. Ama şimdi çocuklar bana yaklaşıyor. Arkadaşlarımla diyalog kuruyorum. Yeni yüzüme alıştım. Şuan çok mutluyum, 6 aylık bir tedavi sürecim kaldı. Çok mutluyum. Tek isteğim bir aile kurmak” dedi.

Romen gazeteciler, Çolak ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Kaynak: İHA