Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş :

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında umut verici gelişmeler olduğunu söyledi.

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş :
KİTSO Başkanı Öndeş, Kilis’in Polateli ilçesi sınırları içerisinde, Ömeroğlu, Karakıl ve Ürünlü köyleri mevkiinde, hazineye ait bin 950 hektar arazi üzerinde, “Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” adı altında yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmalar başlatıldığını belirterek, “Yer seçim çalışmalarının başlatılması için 18 Mart 2013 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuruda bulunulmuş idi. Söz konusu müracaatımızın değerlendirilmesi neticesinde yer seçim çalışmalarına başlanabilmesi için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nce Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili detaylı ‘bilgilendirme raporu’ istenilmiştir. Bunun üzerine Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ‘bilgilendirme raporu’ hazırlanarak bir dosya halinde 31 Temmuz 2013 tarihinde, müteşebbis teşekkülü oluşturacak kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir heyet vasıtasıyla Ankara’ya ulaştırılmış ve Bakanlığın ilgili birimine elden teslim edilmiştir. Raporun incelenmesi neticesinde Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nce kurulacak OSB’nin etüt çalışmasının yapılmasına karar verilmiş ve bu etüt çalışmasını yapmak üzere 13 Ağustos 2013 Salı günü iki adet uzman Kilis’e gelmiştir. Uzun zaman gerektiren OSB kuruluşunun ilk aşaması olan bu gelişme bizleri heyecanlandırmış ve ümitlendirmiştir” dedi.

Arazi ve OSB alanı üzerinde inceleme yapan uzmanların alanın ve Kilis’in Polateli yolunun görüntü ve fotoğraflarını almış ve video kayıtlarının çekildiğini belirten Öndeş, “Özel İdare, Kadastro, Tapu ve Tarım İl Müdürlüğü kayıtları üzerinde incelemelerde bulunarak bilgi ve dokümanlar almıştır. 3 gün boyunca çalışmalarına devam eden uzmanlar, 16.08.2013 tarihinde çalışmalarını tamamlayarak ilimizden ayrılmışlardır. Bundan sonraki aşamada, uzmanların etüt çalışması ile ilgili raporlarını Ağustos ayı sonuna kadar tamamlayarak Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne sunmaları beklenilmektedir. Raporun hazırlanmasını müteakip genel müdürlük ilgili bakanlık temsilcilerinden kurulacak ‘OSB Yer Tespit Komisyonu’ oluşturacaktır. Gelişme sahaları ile birlikte ülkemizin en büyük sanayi alanı olacak Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kesin yer tespitini yapacak bu komisyonun Ekim ayı içerisinde ilimizde olacağı ümit edilmektedir. OSB kuruluş süreci sayın valimizin başkanlığında, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği ve odamız tarafından önemle takip edilmektedir. Ülkemizin en büyük OSB’sinin kurulması; Amanos Tüneli bağlantısı ile 80 kilometreden İskenderun Körfezi’ne ulaşımı; OSB alanından geçirilecek demir yolu bağlantısı ve Öncüpınar Gümrük Kapısı bağlantısı olarak planlanan ve ilimizin kalkınmasında önem arz eden bu projeye emek veren, destek olan herkese minnet ve şükranlarımızı sunmayı bir borç biliriz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA