Erzurum'da Bir Parkın Aile Sağlığı Merkezi Yapılması

ERZURUM - İl Sağlık Müdürlüğü, Palandöken ilçesinde bulunan Muhammed Lütfi Efendi parkında inşaatı başlanan Aile Sağlığı Merkezine ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere nedeniyle açıklama yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılından itibaren Solakzade Camii'nin ön tarafındaki cadde ve arka kısımlarında bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşların yakınlarında sağlık tesisi olmadığından dolayı il müdürlüğüne şikayette bulundukları belirtildi.

Özellikle sürekli ilaç kullanan yaşlılar ve müzmin hastalığı olanlar için civardaki tüm alanların tarandığı ve 2012 yılına kadar uygun bir kamusal alan bulunamadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2012 yılında Palandöken Belediyesi'ne ait toplan 7 bin metrekarelik Muhammet Lütfi Efendi Parkı'nın 2 bin metrekarelik kısmı sağlık alanı olarak müdürlüğümüz tarafından alınmıştır. Özellikle bu parkın etrafında bulunan mahalle sakinleri başta olmak üzere bilinmelidir. Tüm vatandaşlarımız her türlü çalışmamıza rağmen bu bölgeye elzem olan sağlık tesisi için bir çözüm yolu üretilememiş ve yeşil alanı seçmek son seçenek olmuştur. Bu tesiste ayrıca Sağlık Yaşam Merkezi ve spor yapma imkanı da olacaktır. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile hekimliği öğretim üyeleri ve asistanlarının da görev alacağı bu tesisimizde park alanında bulunan yürüyüş yolu da kullanılarak topluma sağlıklı yaşam davranışı kazandırma için bir eğitim merkezi olacaktır."

Açıklamada, yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi inşaat alanı içerisinde ağaç kesimi olmayacağı vurgulanarak, Sağlık Merkezinin yapılacağı alandaki 13 ağacın ekipman ile sökülüp aynı bahçeye dikileceği kaydedildi.

Kaynak: AA