Belediye Başkanı Ok'tan Borsa Başkanı Kula'ya Ziyaret

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'yı ziyaret etti.Balıkesir'de canlı hayvan borsası kurulması gerektiğini söyleyen Başkan Ok'a, Borsa Başkanı Kula destek verdi.

Belediye Başkanı Ok'tan Borsa Başkanı Kula'ya Ziyaret
Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Ticaret Borsası (BTB) Başkanlığı’na yeniden seçilen Faruk Kula'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. İsmail Ok, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanlığı’na yeniden seçilen Faruk Kula’yı tebrik ederek Balıkesir'de ticaretin gelişmesi için başarılı çalışmalarda bulunan Kula'nın, yeni dönemde de yeni başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

Balıkesir’de, ticari ve sınai ivmenin sağlanabilmesinin yegane yolunun inanç ve gayretten geçtiğini belirten Başkan Ok, üretim için gerekli olan her tür faktörün mevcut olduğunu, ancak bunun yeterince değerlendirilemediğini öne sürdü. Engellerin, ancak birlik ve beraberlik olunması halinde aşılabileceğinin altını çizen Ok, Balıkesir’de, hayvancılık üretiminin giderek yaygınlaşmakta olduğuna da değinerek, üreticilerin ve üretici işletmelerin güçlerini birleştirerek, ilin kalkınmasında daha etkili olabileceklerini dile getirdi. Bu amaçla Balıkesir’de bir canlı hayvancılık borsası kurulmasının kaçınılmaz bir zaruret olduğunu kaydeden Başkan Ok, Balıkesir'in sadece üretim noktasında değil, et ve et ürünleri endüstrisinde de marka şehir olma yolunda merkez olması gerektiğini ifade etti

Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, uzun yıllardan bu yana il bazındaki tüm meslek teşekkülleri ile uyum içinde, iyi ilişkiler geliştirdiklerini belirterek, Balıkesir’i daha iyi noktalara getirmeye çalıştıklarını ve bundan sonra da devam edeceklerini bildirdi. Başkan Kula, bu dönemdeki en büyük isteklerinin, Balıkesir'e çağdaş bir hayvancılık borsası kurmak olduğunu söyledi.

Bu konuda, iki yıldan bu yana çalışma yaptıklarına temas eden Faruk Kula, borsanın hem üreticiye, hem de esnaf ve tüccara büyük fayda sağlayacağını dile getirdi

Kaynak: İHA