Cezaevi Firarisi Daha Fazla Kaçamadı

KIRIKKALE - Kırıkkale'de, cezaevinden firar ettikten sonra çok sayıda ev ve iş yerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla aranan zanlı, özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla Ankara'da yakalandı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, son aylarda kent merkezi ve ilçelerde ev ve iş yerlerindeki hırsızlık olaylarını araştırdı. Yapılan araştırma sonucu, olayların failinin, 2012 yılının kasım ayında Kırşehir Açık Cezaevinden firar eden ve 53 suçtan sabıka kaydı bulunan B.Ö. olduğu ve şüphelinin Ankara'da yaşadığı belirlendi.

Şüpheli B.Ö, Cumhuriyet Savcılığından alınan iznin ardından, özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla, Altındağ ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi'ndeki evinde yakalandı. Şüphelinin evinde yapılan aramada 1'i kuru sıkı 3 tabanca, 100 mermi, ziynet eşyaları, elektronik malzeme ve para ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin, Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde hırsızlık amacıyla girdiği bir evin sahibini bıçakla yaraladığı, yaklaşık 3 yıl önce de hırsızlık olayıyla ilgili arandığı sırada polise silahla ateş ettiği belirtildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA