Gökçeada Kıyıları Kitesurf Uçurtmalarıyla Renkleniyor

Yılın 360 gününü rüzgarlı olarak geçiren Gökçeada sörf tutkunlarının vazgeçilmez mekanı oldu.

Gökçeada Kıyıları Kitesurf Uçurtmalarıyla Renkleniyor
Gökçeada kıyıları rüzgar sörfüyle, gökyüzü ise kitesurf uçurtmalarıyla renkleniyor.
Türkiye’nin en iyi sörf alanları sıralamasında Alaçatı’dan sonra ikinci sırada gelen Gökçeada rüzgar avantajıyla da sörf severlerin en gözde mekanı oldu. Bir yakada kıyıdan denize, diğer yakada ise denizden kıyıya doğru rüzgar alan Gökçeada’da windsurf ve kitesurf bir arada yapılabiliyor. Windsurf tutkunları, adanın Ege denizi kıyılarını mesken tutarken, denizden kıyıya doğru esen rüzgarı değerlendiren kitesurf tutkunları ise Tuz gölünde vakit geçiriyor. Bölgede konaklamalı olarak hizmet veren sörf eğitim merkezi, deniz tutkunlarının Gökçeada’yı tercih etmelerinin en önemli sebepleri arasında yer alıyor.

Sörf denince akla ilk gelen spor olan windsurf ise tahtını yavaş yavaş daha zor bir spor olan kitesurf’e kaptırıyor. Rüzgar sörfüne göre daha komplike bir spor olan kitesurf, aynı zamanda yoğun dikkat ve kas gücü de istiyor. Bir uçurtma ve board yardımıyla yapılan sporda sörfçü hem rüzgarın, hem de denizin keyfini daha iyi çıkarabiliyor. Kiteboard yapılabilmesi için rüzgarın en az 12 knot hızında sabit olarak esmesi gerekiyor. 30 knottan sonrası ise daha çok profesyonellere yönelik.

Gökçeada’nın Aydıncık mevkiinde yaklaşık 2 buçuk kilometrelik kumsalda sörf eğitimi veren Mehmet Turna, “Gökçeada sörf açısından çok elverişli. Rüzgar olarak Türkiye’nin ilk 3 spotu içerisinde. Adada 300 gün rüzgar var. Bu da çok önemli bir avantaj. Burada rüzgar ne kadar sert eserse essin, deniz pürüzsüz ve dalgasız olur. Sörf öğrenmek isteyenler için ideal bir deniz var. Hemen arka tarafımızda ise denizden karaya doğru esen bir rüzgar var. Bu da kitesurf sevenler için ideal. Özellikle kite derslerini tamamlayıp ilk defa bordun üzerine çıkacak olanlar, dalgasız denizde çok daha rahat öğrenme şansına sahip oluyor. Burada her seviye eğitimlerimiz var. Başlangıçtan ileri seviyelere kadar eğitim veriyoruz. Sıfırdan başlayanlara yönelik ilk 6 saatlik bir eğitim paketimiz var. İlk yarım saat karada simülasyon, bordun üzerinde rüzgarı tanıma, bordun üzerinde durma, yelkeni kaldırma, dönüş gibi eğitimlerimiz oluyor. Daha sonra hocalarımız denize girerek, öğrendikleri bilgileri nasıl uygulayacaklarını gösteriyor. Ardındansa öğrenciler bordun üzerine çıkıyor ve sörfe başlıyor. 6 saatlik eğitimin onunda, öğrencilerimiz, bulunduğumuz koyda sörf yapabilecek seviyeye geliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA