Ortaklar Modern Şehir Olma Atağını Sürdürüyor

Şehirleşme odaklı modern belediyecilik anlayışıyla Ortaklar’ı kısa sürede yepyeni bir çehreye kavuşturan Ortaklar Belediyesi, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını hızlandırdı.

Ortaklar Modern Şehir Olma Atağını Sürdürüyor
Karayolları standardında yapılan sıcak asfalt çalışmaları ile kent merkezi ve ana arterleri modern bir görünüme kavuşan Ortaklar, Dörtyol’dan şehir merkezine kadar dikilen palmiye ağaçlarıyla yeşiline yeşil kattı. İlk etapta 7 Eylül Caddesinde bulunan kaldırımlara dikilen 26 adet palmiye, kısa sürede 120’ya tamamlanacak.

Altyapı çalışmalarında sona gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Ortaklar’ı görsel olarak da modern bir yerleşim haline getirmek için düğmeye bastıklarını kaydetti.

Başkan Akın; ‘‘Ortaklar’a 100 yıl yetecek yeni su kuyularını açtıktan sonra tüm içme suyu, kanalizasyon, drenaj sistemi, elektrik ve Telekom şebekesini yer altına aldık. Aydın kent merkezinde dahi olmayan ‘Karayolları standardında sıcak asfalt’ çalışmalarımız tamamlandı. Altyapı çalışmalarının ardından şimdi sıra, bir kentin makyajı olan peyzaj çalışmalarına geldi. Engelli rampalarıyla dikkat çeken kaldırımlarımız Palmiye ağaçları ile yeşillendi. ‘Washingtania Robusta’ cinsi palmiyeler Ege iklimine en uygun cins olduğu için seçildi. Uzman ekibimizin nakliye ve dikimini gerçekleştirdiği palmiye ağaçları Ortaklar’ın ana arterlerine muhteşem bir görsellik kazandıracak.’’ şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN OYUN PARKLARI HAZIR
Peyzaj çalışmalarında miniklerimizi de unutmadıklarını söyleyen Başkan Akın, yaz tatiline giren öğrencilere karne hediyesi olarak en kaliteli oyun parklarını seçtiklerini müjdeledi. Ülkümüz Yapı Koop, Orkent Sitesi, Cumhuriyet Mahallesi, Pazarkuran Kurtuluş Parkı, Yeşiltepe Kahraman Güneş Parkı, Belediye Parkı yanı ve Demiryolu Üçgen parkına kurulacak çocuk oyun gruplarının yanında parklara spor ve kondisyon aletleri de yerleştirilecek. Mevcut parklarda yer alan oyun ve spor aletleri ise yenilendikten sonra kentin farklı noktalarında değerlendirilecek.
Kaynak: İHA