Elazığ'da Zihinsel Engelli Çocuklara "moral ve Motivasyon Etkinliği" Düzenlendi

ELAZIĞ - Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Engelliler Platformu'nun tarafından Sivrice ilçesinde kentteki özel okullarda eğitim gören zihinsel engelli çocuklara yönelik "Moral ve Motivasyon Etkinliği" düzenlendi.

Elazığ Valisi Muammer Erol, İl Özel İdaresi Sivrice Gölü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, düzenlenn programların engellilerin sosyalleşmesinde önemli katkılar sağladığını belirtti.

Sosyal devlet olma adına bu tür etkinliklerin gerekliliğine değinen Erol, "Sosyal devlet olma adına şu 10 yılda yapılanları sizler de biliyorsunuz ki; hayal dahi edilmesi mümkün olmayan şeyler yapıldı. Daha iyisi olabilir mi? Daha iyinin sonu yok. Daha iyi olma adına ihtiyaçlar sonsuz, sınırsız. Bu noktada hepimiz gücümüzün yettiği kadar üzerimize düşeni yapmaya mecburuz ve hazırız" ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu da devletin engelli vatandaşlar konusundaki hassiyetini gerçekleştirdiği hizmetlerle ortaya koyduğunu ve yaşayarak gördüklerini söyledi.

Bu hizmetlere İl Özel İdaresi olarak kendilerinin katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Bilginoğlu, her zaman için engellilerle birlikte olacaklarını, amaçlarının onları mutlu görmek olduğunu kaydetti.

Sivrice Kaymakamı Sultan Doğru, engellilere hiç bir zaman engelli gözüyle bakmadıklarını dile getirerek, Kaymakamlık olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde kendilerine düşen her vazifede engellilerin yanında olacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından programda, engelliler ve aileleri müzikler eşliğinde eğlendi. Etkinlik, yemek ikramının ardından sona erdi.

Kaynak: AA