Yozgat’ın Uzunlu Belde Belediyesi, Belediye Meydanına Türk Büyüklerinin Büstünü Yerleştirdi

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Uzunlu beldesinde belediye meydanı görüntüsü ile yoğun ilgi çekiyor.

Yozgat’ın Uzunlu Belde Belediyesi, Belediye Meydanına Türk Büyüklerinin Büstünü Yerleştirdi
Uzunlu Belde Beliye Başkanı Turan Koç, belediye olarak bir çok şehirde olmayan kent meydanını Uzunlu’ya kazandırdıklarını belirterek, bu kent meydanını dizayn ederken ecdada, geçmişe, kültüre saygının bir ifadesi olarak tarihte kurulan 16 tane büyük Türk devletinin bayraklarını önemli şahsiyetlerinin büstlerini de meydana yerleştirdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Koç, “Belediye olarak tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak adına, tarihteki Türk Büyüklerinin büstünü belediye meydanımıza yerleştirdik. Amacımız yeni nesillerin ecdadımızı tanıması onların, bu toprakların bizlere nasıl bırakıldığını öğrenmesini sağlamaktır. Şu anda tarih ve kültürü yansıtan bu değerler içerisinde Büyük Hun İmparatorluğundan Metehan’dan başlamak üzere en son Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e kadar Türk Büyüklerinin büstü yer alıyor. Yalnız uzunlu değil çevre ilçelerden kasabalardan gelen insanımız da meydanımız geliyor ecdadı burada sevgi saygı ve hürmetle yad etmiş oluyor” dedi.

Yaptıkların meydanın birçok şehirde dahi olmadığını vurgulayan Koç, “Vatandaşımız gelip burada geziyor dinleniyor. Meydanımız beldemize güzel bir görünüm kazandırmış oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA