Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “birleşmiş Milletler Suriye’de Ölü Sayıcılığı Yapıyor”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye ölü sayısının 100 bini aştığını Birleşmiş Milletlerin (BM) ise Suriye de kanı durduracağı yerde göz yaşını dindireceği yerde ölü sayıcılığı yaptığını, kaç kişi öldü diye onun raporlarını tutuğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından organize edilen Bozok Bereket Kervanı’nın Akdağmadeni ilçesinde düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Ramazan’ın burada huzur, barış, kardeşlik içerisinde geçtiğini belirterek, “ Sadece burada değil Türkiye’nin 81 ilinde bütün ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde, mezralarında aynı şekilde ramazanı huzur içinde sukun ve kardeşlik içinde geçiyor. Gönül arzu ediyor ki İslam coğrafyasının her yerinde ramazan böyle geçsin, daha da güzel biçimde geçsin ama maalesef dünyamızın dört bir yanında göz yaşı var kan var ölümler var sıkıntılar var. Suriye yanı başımızda orada 100 bini aştı öle insan sayısı. BM Suriye de kanı durduracağı yerde göz yaşını dindireceği yerde çatışmalara son verecek işlerin yapılması gerektiği yerde şuana kadar yaptığı BM’nin Suriye de ölü sayıcılığıdır. Kaç kişi öldü onun raporlarını tutuyor. Böyle bir şey olabilir mi. Bunca ölüm varken ölü sayıcılığı yapmak. Hatırlarsanız yakın geçmişte doksanlı yıllarda Bosna Hersek’te yine BM’nin güvenli bölge ilan ettiği yerlerde Boşnak kardeşlerimize karşı 8 binden fazla insan bir gecede hem de BM’nin güvenli bölge ilan ettiği yerde katledildiler, soy kırıma uğradılar orada da ölü sayıcılığı yapıldı. Başka yerde de aynı şeyler var. Irakta sorun var bugün Mısır da askeri darbe oldu orada darbeyi gerçekleştirenler kendi insanlarına hedef gözetmeksizin kurşun yağdırıyorlar, ölüm yağdırıyorlar ama buna karşı uluslar arası toplum medeni dünya sesiz seyirci vaziyetinde duruyor. Öte yandan başka yerler de de başka sıkıntılar var. Biliyoruz ki arzu ediyoruz ki sıkıntılar hiç ama hiçbir yerde olmasın. İnsanlar bir yerde ölmesin öldürülmesin, hiçbir bir insanın burnu kanamasın” dedi.

Biz Türkiye olarak bütün bu yaşananlar karşısında tavrımızı hep insandan yana koyduk. Hep yaşamaktan yaşatmaktan gözyaşının kanın durmasından yana koyduk diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bundan sonra da tavrımızı yalnız da kalsak böylece koymaya ve devam ettirmeye gayret edeceğiz. Belki dünyanın diğer ülkeleri de Türkiye’yi örnek alır diye uğraşlarımızı çabalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye nerede darda ve zorda olan toplum varsa ülke varsa insan varsa ona her zaman ama her zaman yardım elini uzatmıştır” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE’DEN RAHATSITLIK DUYANLAR VAR
Türkiye’nin bugün güçlü bir ülke olduğunu, ekonomisinin güçlü, siyasi iktidarı güçlü olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “ Güçlü Türkiye’den rahatsız olan kesimlerde var. İstiyorlar ki bir manşetle iktidar devrilsin. İstiyorlar ki bir anayasa fırlatıldığında Türkiye’nin ekonomisi takla olduysa yeniden akla takla olsun. İktidarlar ekonominin altında kalsın istiyorlar ki sermayenin emir eri olan iktidarlar gelsin. İstiyorlar ki millete kulağını tıkayan gözünü kapatan milletin sofralarını oturmayan ama 5 yıldızlı otellerde onlarla beraber olan onlarla beraber karar alan iktidarlar gelsin. Onun için de Türkiye’yi zayıflatmak için çok uğraş verenler var. İçerde de var dışarıda da var. İçerden de güçlü Türkiye’den rahatsız olan yıllar yılı bulanık sularda balık avlamış olanlar şimdi Türkiye de suların durulmasından çok rahatsızlık duyuyorlar. Alın teri ile kazanma devrinden rahatsızlık duyuyorlar çünkü faizden kazanmak daha rahat. Ama yeni Türkiye de artık insanlar ürettiklerinden ve sattıklarından ekmelerinden alın terlerinden kazanacak bu Türkiye’yi geri döndürmeye hiç ama hiç kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir de. Kim hangi hesabı yaparsa yapsın Türkiye güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Bu millet Türkiye’nin güçlü olmasının faydalarını gördü. Ekonomisinin güçlü olmasının faydalarını gördü. Bölünmüş yollarla Türkiye dolandıysa yeniden bir birine bağlandıysa güçlü ekonomiyledir. Şimde Akdağmadenililier, Yozgatlılar 2106’de yüksek hızlı trene bindikleri zaman İstanbula, Ankara’ya gidebelieceklerse bu güçlü Türkiye’nin eseridir. Milyarlarlaca dolar yatırımı zayıf Türkiye yapamaz. Şimdi Yozgat 2017’de Yozgat’tan Avarupa’ya İstanbul’a uçacaksa bu da güçlü Türkiye’nin eseridir. AK Parti’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın ve arkadaşlarının Yozgat’ımıza ve Türkiye’mizin dört bir yanına yaptıkları hizmetlerden sadece bir tanesidir. Türkiye zayıf olursa biz bunları yapamayız. Onun için de birileri rahatsızlık duyuyorlar. Türkiye’nin 230 milyar dolarlık milli geliri 2012’de 786 milyar dolar olunca birililerinin gözü fal taşı gibi açıldı. Nüfusu 65 milyondan 76 milyona çıkmış, giderlerimiz katlanmış Türkiye’nin her yeri üniversitelerle donatılmış, sağlık bedava hale getirilmiş her imkan üçe katlanmış adeta, ama geliri de hakeza ayın şekilde artmış. Adam diyor ki bunlar 556 milyar dolar senede bütçeye para aktarıyorlar. Bunlar bizim cebimize giriyordu Tayyip Erdoğan ve arkadaşları yokken şimdi bunlar alıyorlar vatandaşa veriyorlar. 65 yaş üzerindekilerin yol giderlerini belediye otobüslerini bedava yapıyorlar, rahatsız oluyorlar. Şimdi bunlar alıyorlar şehit yakınlarına gazilerimize ve onların yakınlarına destek çıkıyorlar, millete kadro veriyorlar, üniversite yapıyorlar, yol yapıyorlar, havaalanı yapıyorlar. Halbuki bizim diyorlar. Sen kimin parasıyla kime hizmet ediyorsun diye rahatsızlık duyanlar var” dedi.

PİJAMA İLE BAŞBAKANI KARŞILAMA DÖNEMİ BİTTİ
Pijama ile başbakanı karşılama döneminin, manşetlerle ekonomiye ayar verme dönemleri bittiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:” Manşetlerle transferlerle başka bir takım oyunlarla iktidarları aşağı indirme dönemi bitti. İktidar değiştirmenin yolu sandıktan geçiyor. Sandıkta millet değiştirir. Millet verdiği gibi yetkisini millet alır. Onun için Türkiye de ilan verenler yurt dışında ilan verenlere ben buradan ilan ediyorum diyorum ki en büyük ilanı Akdağlılar verecektir, Yozgatlılar verecektir, Türk milleti verecektir yaklaşan belediye seçimlerinde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekilliği seçimlerinde de Tayip Erdoğan ve arkadaşları ile beraber olarak en büyük ilanı sandıkta millet verecektir. Onlar bunu duyacaklar, onlar bunu görecekler. Duymazlar, görmezlerse bilecekleri iştir. Biz yolumuza devam edeceğiz. İşte güçlü Türkiye her alanda söz sahibi oluyor. Bugün olup bitenler karşısında bizim sessiz durmamamızı, kenarda durmamızı isteyenler zayıf Türkiye’nin rüyasını kuranlardır. O zayıflıktan başka bir güçlü yapıya henüz başaramayanlardır. Türkiye artık olana bitene seyirci kalan bir ülke değildir, olmayacaktır da. Nerede bir hadise varsa Türkiye o hadiseye ait bir sözü varsa onu mutlaka söyleyecektir. İşte Somali de büyük bir sıkıntı yaşanıyordu. 2011 yılında sayın başbakanımız ve değerli eşleri bakanlar sanatçılar siyasetçiler Türkiye oraya gitti yardım elini uzattı. İnsanlar ölüyordu susuzluktan açlıktan ölüyordu, ilaçsızlıktan, tedavisizlikten ölüyordu ve bunlara da dünya seyirci kalıyordu. Biz hem Türk milletinin yardım elini uzatmak hem dünyanın ilgisini alakasını bu insanlık dramına çekmek için oraya gittik yardım elimizi uzattık. Şimdi insanlar acından ölmüyor inşallah ölmeyecek te. Orada polislerimize saldırı oldu şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin her yerde ki yardımlarının devam edeceğini ifade ediyorum”
Kaynak: İHA