İzmir Büyükşehir Belediyesindeki Toplu Sözleşme Süreci

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZELMAN şirketi için önerdikleri zam oranının Yüksek Hakem Kurulu tarafından onaylandığını bildirdi.

Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İZELMAN çalışanlarının yarından itibaren normal mesailerine devam edeceğini belirterek, "işçilerin hak arama sürecinde maddi manevi zarar gören İzmirlilerden af dilediklerini, dileklerinin bu süreçte aksayan işlerin kısa zamanda toparlanması olduğunu" ifade etti.

Açıklamasında toplu sözleşmenin işçilere, belediyeye ve kente hayırlı olmasını dileyen Kocaoğlu, emekçilerin sendikalarda örgütlenmesinin ve toplu sözleşme yapılmasının vazgeçilmez bir hak olduğunu, İZENERJİ şirketinde çalışan işçilerin de süreci sağduyu içinde izlemelerini önerdi.

İzmir'de, belediye hizmetlerini yürüten büyükşehir belediyesi iştiraklerinden İZELMAN ve İZENERJİ'de çalışan 10 bin işçiden yaklaşık 7 bin 500'ü için yürütülen toplu iş sözleşmesinde son aşamaya gelinmişti.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili işverenden uzlaşma çağrısının gelmediğini belirtmiş ve 04.00 itibarıyla greve başlayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: AA