Taksim Gezi Parkı'ndaki Olaylar

Edirne - Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, "İtidal çağrısında bulunuyoruz. Milli birliğimize zarar verecek oluşumlardan uzak durmalıyız" dedi.

Şallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taksim'de fiziki yapısal düzenlemeler konusunda çevreci örgütlerin iyi niyetle giriştiği ''masum'' eyleminin sonunda, istenmeyen olayların meydana geldiğini söyledi.

Protestoların demokratik bir hak olduğunu ifade eden Şallı, şunları kaydetti:

"Protestolar demokratik bir haktır ancak eylem, şiddet ve maddi hasar vermeden gerçekleşmelidir. Emniyetimizin gereksiz yoğun gaz kullanımı ve istenmeyen yaralanmalar tepki toplamaktadır. Sosyal medya üzerinden örgütlenenlerin arasında iyi niyetli olmayan, ülkemizi kaosa sürüklemeye yönelik, gerçekle ilgisi olmayan fotoğraf ve görüntüler yayınlanarak toplum kışkırtılmak istenmektedir. Toplumun sağduyu içinde hareket etmesini, olayların daha da büyümesini istemiyoruz. Siyasilerimizin de toplumu gerecek söylemlerden kaçınmasının doğru olacağını düşünüyoruz."

Daha öncede bu tarz olayların Türkiye'de yaşandığını dile getiren Şallı, "Ülkemiz geçmişte bu gibi olumsuzlukları yaşamış, zararını milletimiz çekmiş, kazanan başkaları olmuştur. Yaşanan son olaylardan kaygı ve endişe duyuyoruz. İtidal çağrısında bulunuyoruz. Milli birliğimize zarar verecek oluşumlardan uzak durmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: AA