SEGEM'den Toplum Sağlığı Çalışmaları Eğitim Semineri

Selçuk ilçesinde kurulduğu günden bu yana ilçedeki birçok kadına ve gence istihdam sağlayan, aynı zamanda kültür etkinliklerine öncülük eden Sürekli Kadın Eğitim Merkezi (SEGEM), sağlık konusuna da öncülük ederek Toplum Sağlığı çalışmaları eğitim semineri düzenledi.

SEGEM'den Toplum Sağlığı Çalışmaları Eğitim Semineri
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı çalışmaları eğitim ekibi ve SEGEM işbirliğiyle Selçuk-Efes kent Belleğinde düzenlenen seminerde Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan Kan Bağışı ve Organ Bağışı konuşuldu. Hijyen konusunun da ele alındığı seminere SEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Sengel Ceritoğlu, SEGEM Yönetim kurulu üyeleri, CHP Selçuk Kadın Kolları Üyeleri ve ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşreppaşa Hastanesi Toplum Sağlığı çalışmaları eğitim ekibinde görevli Dr. Hüseyin Çetinel'in verdiği seminerde, katılımcılara Organ bağışı ve kan bağışının önemi anlatıldı. Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin kan ve organ bağışı olduğuna dikkat çeken Dr. Çetinel, sadece İzmir'in 170 ile 180 bin kan örneğine ihtiyacının bulunduğunu, kanın doğal olarak tek kaynağının insan olduğunu hatırlattı.

Birçok insanın Organ bağışı bulunmalarında tedirginlik yaşadığını söyleyen Çetinel, "İnsanlar daha çok; acaba ben canlıyken organlarım alınır mı? diye düşünüyorlar. Bu yüzden de organ ağışı yapmakta tedirginlik yaşıyorlar. Oysa bizim için önemli olan organ bağışının en kıymetli olan durumunun kadavradan alınmasıdır" dedi.

Hijyen konusunda da detaylı bilgiler veren Dr. Hüseyin Çetinel, özellikle el hijyeninin önemini anlattı. Çetinel, son olarak, açıkta gıda alınmamasına dikkat çekerek, Selçuk ilçesinde farklı konularda sağlık semineri vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Seminere katılan CHP Selçuk İlçe Kadın Kolları üyeleri, seminer sonunda organ bağışında bulundular.

SEGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel, son derece önemli bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı çalışmaları eğitim ekibine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sengel, ayrıca organ bağışında bulunan CHP'li kadınlara da teşekkür ederek, bu davranışın tüm Türkiye'ye örnek olmasını diledi.
Kaynak: İHA