Akü ‘1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’na Katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen ‘1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’na katıldı.

Akü ‘1. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı’na Katıldı
13-17 Haziran 2013 tarihlerinde WOW İstanbul Convention Center'da düzenlenen kurultaya, Türkiye üniversitelerinden mezun olmuş, yaklaşık 60 ülkeden 500'ü aşkın yabancı uyruklu doktor, eczacı, diş hekimi ve diğer sağlık mensubu yer aldı. 4 gün süren kurultaya yurt içi ve yurt dışından sağlık yöneticileri, üniversiteler, tıbbi cihaz ve sektör temsilcileri ile turizmcilerden oluşan bin kişilik bir heyet katıldı.

Kurultayda AKÜ'yü ise Öğrenci İşleri Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Gökçe ile Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Arş. Grv. Sena Coşkun temsil etti. Hazırlanan tanıtıcı materyaller aracılığıyla AKÜ’nün eğitim imkânları, AKÜ Tıp, AKÜ Veteriner, AKÜ Diş Hekimliği Fakülteleri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastaneleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

Kurultayın ardından, AKÜ’den yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye dışında bölge ülkelerinin üniversite adayı öğrencilerinin çekim merkezi olma yolunda hızla ilerleyen ve sağlık alanında yürütmekte olduğu çalışmaları hız kesmeksizin devam ettiren AKÜ çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Fuar, dünyanın dört bir tarafından gelen gönüllü sağlık elçilerinin Türkiye'nin misafirperverliğiyle kaynaşması ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma imkânının sağlanması, aynı zamanda Türkiye ile sağlık alanında önemli işbirliklerinin ilk adımlarının atılmasına olanaklar sunma ve şifa aramak için Türkiye'yi tercih edenlerin sayısını arttırma amacını taşıyor.”
Kaynak: İHA