Azerbaycan’da Ermeni Meselesi Konulu Uluslararası Konferans Düzenlendi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Gençliğe Yardım Fonu ve Türkiye Aydınlar Ocağı’nın organize ettiği Ermeni Meselesi ve Türklerle olan ilişkiler konusunda uluslararası konferans düzenlendi.

Azerbaycan’da Ermeni Meselesi Konulu Uluslararası  Konferans Düzenlendi
Konferansa Türkiye adına Prof. Dr. İbrahim Öztek başkanlığında Anadolu Aydınlar Ocağı, Türkiye Olimpian Derneği ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonundan oluşan 10 kişilik bir heyet katıldı.

Azerbaycan tarafından ise Milletvekili Musa Gasımlı ve Ganira Paşayeva, Azerbaycan Spor Akademisi Rektörü Diqam Quliyev ve başka temsilciler konferansta yer aldı. Konuşmacılar tarih boyu Ermeniler tarafından Türklere ve Azerilere yapılan zulümler hakkında konuşurken oturumda Profesör Doktor İbrahim Öztek, “Ermeni İhanetleri ve Tarihi Süreç” konulu bir konuşma yaptı. Öztek konuşmasında, ”Anadolu Aydınlar Ocağı, Türkiye Olimpian Derneği ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadeleden Sporcular Federasyonu olarak buradayız. Aydınlar Ocağı olarak buradaki adın kardeşlerimizle ülkelerimizin birliği, beraberliği, kültürel değerleri ve medeniyetin paylaşımı konularında işbirliğinde bulunacağız. Bunun yanı sıra sportif kariyerimizle, bilimsel kariyerlerimizle hep birlikte olmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra sigaranın kanserle olan ilişkilerini ve gençlerin sigara içmemesi için, alkol kullanmaması için ve uyuşturucudan uzak kalması için elimizden gelen bütün çalışmaları yapıyoruz. Burada aynı şekilde cemiyetlerle ve derneklerle bir araya gelerek aynı mücadelemizi Türk gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi ve de dünya medeniyetlerinin üzerine çakacak gençler yetiştirmeği amaçlayarak hareket edeceğiz” dedi.

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Seyfettin Ayakyay ise açıklamasında, ”Amacımız Azerbaycan ve Türkiye üzerindeki dostluk ve kardeşlik ilkelerinin geliştirilmesidir. Bu Azerbaycan’ın geleceğine yönelik aydınlık bir çizgi çizeceğine inanıyoruz. Bu dostluğun bu kardeşliğin ve hizmetin gelişmesine katkı sağlamak için burada bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Katılımcılar konferans sonrası ise Guba şehrindeki Toplu Mezarı ziyaret edeceklerini belirttiler.
Kaynak: İHA