Samsun'un Tekkeköy İlçesinde Dedektör Köpek Ece'nin De Katıldığı Yol Kontrolünde, 51 Kilo 679 Gram Eroin Ele Geçirildi

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde dedektör köpek Ece'nin de katıldığı yol kontrolünde, Van'dan İstanbul'a sevk edildiği öne sürülen 51 kilo 679 gram eroin ele geçirildi.

İlçede yol kontrolü yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fevzi Y'nin kullandığı 34 DFE 78 plakalı minibüsü durdurdu.

Kontrolde yer alan dedektör köpek Ece'nin tepkisi üzerine yapılan detaylı aramada, minibüsün çeşitli yerlerine gizlenmiş paketlerde 51 kilo 679 gram eroin bulundu. Sürücü Fevzi Y. ise gözaltına alındı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yol kontrolünde ele geçirilen eroinin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 250 bin avro olduğunu söyledi.

Aksoy, 2013 yılında Samsun'da 300 kiloyu aşkın eroin ele geçirildiğini belirterek, "Güvenlik birimlerimiz bu konuda büyük bir hassasiyet gösteriyor. Samsun'un güzergah olarak kullanılmasına müsaade edilmeyecektir. Kaçakçılıkla mücadelede her türlü fedakarlık yapılacaktır. Emeği geçen emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

Muhabir: Mustafa Çavuş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA