Ödemiş'te Kültürpark Önündeki Yolda Manevra Göbeği Yapılacak

Ödemiş’te bir dönem motodrag pisti olarak da kullanılan Zafer Mahallesi’ndeki Şehit Turan Emeksiz Caddesi ile Ortaç Sokak’ın kesiştiği köşede, Belediye tarafından kavşak düzenlemesi yapılıyor.

Ödemiş'te Kültürpark Önündeki Yolda Manevra Göbeği Yapılacak
İmar planında bulunmasına karşın caddenin motodrag pisti olarak kullanılması nedeniyle inşa edilmeyen manevra göbeği, kesişme noktasına inşa edilerek taşıt ve yaya emniyeti artırılacak. Çalışmalar kapsamında 125. Yıl Kültürpark ile yeni nikah ve düğün sarayı karşısında daha önce minibüs durağının yer aldığı köşe ve kaldırım ortadan kaldırılarak araçların rahatlıkla dönüş yapabileceği bir alan ortaya çıkartıldı.

Ortaç Sokak ve Şehit Turan Emeksiz Caddesi’nin kesiştiği köşede de kaldırım düzenlemesi yapıldı. Kilit taş ile kaplanan kaldırımın peyzaj çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. Kavşağa inşa edilecek manevra göbeği ile yakın gelecekte yeni devlet hastanesi, yeni nikah ve düğün sarayı ile artacak trafik hareketlerinin emniyetli şekilde gerçekleşmesi hedefleniyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, “Kentimizin gelişmekte olan alanları arasında yer alan Zafer Mahallesi’nde Kültürpark karşısındaki bu alanda trafik yoğunluğunun artması ile birlikte imar planında yer alan kavşağın sağlıklı şekilde oluşturulması için çalışmalara başladık. İlk etapta daha önce motodrag pisti olarak kullanılan caddemiz ve sokağımızın kesiştiği noktadaki köşeyi yeniden ele aldık. Kaldırımları yıkarak bu alanın da yol alanı içerisine girmesini sağladık. Köşede de kaldırım düzenlemesi tamamlandı. Sırada manevra göbeği olarak adlandırılan döner kavşağın yapımı var. Buna önümüzdeki günlerde başlayacağız” dedi.

Şehit Turan Emeksiz Caddesi’nin gelecekte Ödemiş trafiğinin ana arterlerinden biri olacağını kaydeden Urtimur, “Kentimizin yapımı planlanan kuzey çevre yolunun ana bağlantı hattı Şehit Turan Emeksiz Caddesi olacak. Kuzey çevre yolu açıldığından kamyonlar ve büyük vasıtalar kent merkezine alınmadan bu caddeyi kullanacak. Ayrıca yeni hastanemiz, Kültürpark, yeni nikah ve düğün saraylarımız da bölgeye bir hareketlilik getirecek. Bu hareketliliğin emniyetli şekilde sürmesi için şimdiden çalışmalarımıza başlayarak, buraya modern bir kavşak kuracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA