Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da Açıklaması

Konya - Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti İl Teşkilatı'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Davutoğlu, bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Dün akşam da Suudi Arabistan ve Katar dışişleri bakanlarıyla görüştüğünü ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Malum sayın Başbakanımızın Washington ziyareti sonunda Suriye konusunda diplomatik alanda büyük bir ivme yaşanıyor. Öncesinde de zaten 20 Nisan'da İstanbul'da yapılan Suriye dostları grubu çekirdek grup toplantısında alınan kararlar vardı. Başbakanın ziyaretiyle bu kararlarda en üst düzeyde istişare etme imkanı bulunmuştu. Daha sonra geçtiğimiz çarşamba Amman toplantısıyla, Başbakanımızın bu ziyaretinde ortaya koyduğu hususlar da paylaşıldı. Yeni çekirdek grubu toplantısı yapıldı. Sonrasında daimi olarak temas halinde olup gelişmeleri gerekirse hergün istişare etmek üzere bakanlar arasında mutabık kalmıştık. Bu çerçevede, bugunlerde de İstanbul'da muhalefetin yeniden yapılanma toplantısı sürüyor. Çok yogun istişarelere sahne oluyor bu anlamda, Suriye'nin geleceği açısından, muhalefetin yeniden yapılanması... Pazartesı günü de AB Dışişleri Konseyi toplantısında Suriye konusu tekrar ele alınacak. Ben de o toplantıya aksam katılacağım. Dolayısıyla tüm bunları istişare etme imkanı söz konusuydu. Dün ve bugün muhatabım dışişleri bakanlarıyla bunları tekrar gözden geçirdik. Bundan sonra da istişarelerimiz devam edecek. Cenevre veya herhangi başka yerde toplanacak uluslararası konferans öncesinde uygun ortamın hazırlanması için olağan üstü bir çaba sarfediyoruz.''

Kaynak: AA