Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Ek Binasının Temel Atma Töreni

Bolu - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, muhalefetten eksiklerini ortaya koymanın yanında yaptıkları doğruları da takdir etmelerini beklediklerini söyledi,

Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ek binasının temel atma töreninde konuşan Ercoşkun, ilçenin bütün sorunlarını çözdüklerini anlattı.

"İlçenin marka olmasında en önemli değer aşçılığın Türkiye'deki ilk örneği okulda 'her sene sınıf açmaya yeter' deyip 520 olan kapasiteyi 360 ilaveyle artırıyoruz." diyen Ercoşkun, "TOKi ile başlanan inşaatın temelini bugün atacağız. İlçede yeni yapılan hastanenin aynısını Göynük'e de yapıyoruz. Buraya aynı zamanda diyaliz ünitesi de kazandırıyoruz. Hastalarımızın başka yerlere gitmesine gerek kalmayacak. Hastanemiz tamamlandığında diyaliz ünitesi de hizmet vermeye başlayacak. Atık su meselesini de çözmüş olduk. Üzerinde durduğumuz asfalttan tutun da emniyet binasına, 4 yıllık okulundan tutun hastanesine kadar aklınıza gelebilecek her konuyu çözmenin heyecanı ile buradayız" diye konuştu.

İlçeye yapılan hizmetler karşılığında belediyeye çok yük binmediğini anlatan Ercoşkun, "Kanalizasyonun bedeli 3 milyon lira fakat 1,5 milyonu hibe. Mengen sadece 1 milyon 500 bin lira ödeyecek. Aynı şekilde su projesi 3 milyon 600 bin lira. Bunun da yüzde 50'si hibe. Mengen Belediyesinin bütçesi 2 milyon 500 bin lira, bir yılda Mengen'e gelen para bu. İlçeye atılan asfalt için ise sadece 3 milyon 500 bin lira harcandı" ifadelerini kullandı.

İktidarın görevinin memlekete hizmet etmek olduğunu anlatan Ercoşkun, sözlerini şöyle tamamladı:

"İktidarı görevi icraatı ortaya koymak ama muhalefetten de beklentimiz şu: Sadece her şeyin yanlış olduğunu söylemek değil. Acaba düşünmez mi vatandaş? Bunların yaptıklarından hiçbiri doğru değil mi? Hepsi mi kötü? Hepsi mi yanlış? Bir tane de doğru çıkmaz mı? Bizim muhalefetten beklentimiz, eksiklerimizi ortaya koymanın yanında doğruları da takdir etmeleri. Bu sayede el birliği ile memleketimize hizmet edebiliriz."

Kaynak: AA