Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak Projesi Tır'ı Ankara Ted Koleji'nde

Ankara’dan yola çıkan Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak TIR'ı 5 yıl süren yolculuğunu Ankara TED Koleji'nde tamamladı.

Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak Projesi Tır'ı Ankara Ted Koleji'nde
Mutfak sanatını geleceğin şeflerine öğretmek ve gastronomi sevgisini Anadolu'daki gençlere aşılamak için tam donanımlı bir Big Chefs mutfağına çevirdiği TIR'ın 6-27 Mayıs tarihlerinde Batman, Malatya, Gaziantep, Hatay, İçel ve Kayseri'deki yolculuğu Ankara TED Koleji'ne son buldu.

Geleceğim Parlak, Kariyerim Mutfak TIR'ında TED Koleji burslu öğrencileri son kez minestrone çorbasını, mantarlı rissottosunu, foccacia ekmeğini ve browniesini yaptılar. Yemeklerini başlarındaki şef ile birlikte yapan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Öğrenciler yaptıkları yemekleri projeye katkıda bulunanlarla birlikte afiyetle yedi. Daha sonra konuşma yapan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, bu projenin kendisine geldiğinde çok heyecanlandığını ve hemen kabul ettiğini söyledi.

Çocuklara sadece ders vererek eğitimin olmadığını belirten Pehlivanoğlu böyle sosyal aktivitelerin yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Pehlivanoğlu, kuruluşundan buyana 85 yıldır başarılı ancak maddi imkanları 47 bini aşkın öğrenciye karşılıksız öğrenim veren Türk Eğitim Derneği'nin temel amacının Ulu Önder Atatürk'ten emanet aldığı meşale ile çağdaşlık ve modernlik çizgisinden ayrılmadan daha çok çocuğunun geleceğini aydınlatmak olduğu ifade etti.

Projenin derneğin kuruluş amacına uygun olduğuna dikkat çeken Pehlivanoğlu, "Geleceğim parlak kariyerim mutfak' projesi ile ilgili Big Chefs ile işbirliği yapmaktan büyük keyif duyuyoruz. Geçen sene projenin ilk etabında öğrencilerden yüksek katılımlar sağlayarak çok olumlu geri dönüşümler aldık. Öğrencilere meslek edindirmek konusunda destek olup yol göstermek en büyük amacımız. Bu gayemize ulaşmak için doğru adımlar attığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından projede emeği geçenlere plaket verildi

Kaynak: İHA