Çorum'da Silahlı Kavga ve Kundaklama İddiası

Çorum - Çorum'da çıkan kavgada, bir kişi otomatik tüfekle açılan ateş sonucu yaralandı, olay sonrasında zanlı olduğu iddia edilen kişiye ait otoparkta çıkan yangında hasar oluştu.

Kale Mahallesi'nde açık otopark işleten Menderes D, arkadaşı Resul A. ile otopark içerisinde sohbet ettikleri sırada yanlarına gelen ve aralarında husumet bulunduğu öğrenilen Behçet Y. ile tartışmaya başladı.

Kavgaya dönüşen olayda Resul A'nın otoparktaki kulübede bulunan otomatik tüfekle açtığı ateş sırasında Behçet Y, bacaklarından yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine giden ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Behçet Y, ameliyata alındı.

Yetkililer, yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından kaçan Resul A. ve Menderes D'yi olayda kullanılan suç aleti tüfekle yakalayarak gözaltına aldı.

-Otoparkta kundaklama iddiası

Olaydan kısa bir süre sonra Menderes D'ye ait otopark içerisinde bulunan ve büro olarak kullanılan kulübede yangın çıktı. Kısa sürede kulübenin tamamına dağılan yangın, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: AA