Başbakan Erdoğan'ın Reyhanlı'daki Taziye Ziyaretleri

Hatay - Reyhlanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda kızını ve torununu kaybeden Döne Kuvvet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ziyaretinde bulunmasından dolayı şeref duyduğunu söyledi.

Kuvvet, patlamalarda kızı ve torununu kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu ve hala olayın etkisinden kurtulamadığını belirtti.

Patlamanın hemen ardından olay yerine gittiğini ifade eden Kuvvet, "Yarım saat içinde binalar yerle bir oldu. Baktım kızım yanıyor. Yardım istedim. Bir Suriyeli çocuk geldi, bana yardım etti. Ateşe doğru gitti ama geri döndü. Sonra tekrar gitti, geldi, yapamadı. Fotoğrafımı gazetelerde gördüm. Şok oldum. Halen olayın etkisindeyim. 3 gün konuşamadım, hala kendimde değilim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kendilerini ziyareti sırasında hiç konuşmadığını ifade eden Kuvvet, "Onu karşımda görünce boğazım düğümlendi. Allah razı olsun, beni saymış, evime gelmiş. Allah onları eksik etmesin. Onlar olmazsa halimiz perişan olur" diye konuştu.

Patlamalarda kızını kaybeden Hatice Erboz ise Başbakan Erdoğan'ı kendisinin davet ettiğini, gelmesinden dolayı da memnun olduklarını kaydetti.

Erboz, ziyaret sırasında Erdoğan ile aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

"Suçluların en kısa zamanda yakalanmasını istedik. O da 'bunu yapacağımıza emin olun' dedi.

Dua okuttu. Sağolsunlar, evimize geldikleri için teşekkür ettik. Hiç bir talepte de bulunmadık. Sadece şehrimizde huzur istediğimizi ifade ettik. Biz yandık, başkaları yanmasın istedik, bunun için de gereğinin yapılacağını söyledi.

"

Patlamalarda babası Selim Arslan'ı kaybeden Mehmet Selim Arslan da Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin acılarını hafiflettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA