76 Yaşında Okuma Yazma Bilmiyorlar, 3 Ayda Kuran-ı Ezbere Öğrendiler

Bursa’da okuma yazma bilmeyen ancak Kur’an-ı Kerim’i 3 ay gibi kısa sürede öğrenen 76 yaşındaki kadınlar gençlere taş çıkartıyor.

76 Yaşında Okuma Yazma Bilmiyorlar, 3 Ayda Kuran-ı Ezbere Öğrendiler
Öğlene kadar din dersi alan ve öğlenden sonra evlerine giderek eşlerine de din eğitimi veren kadınlar azimleriyle takdir topluyor.

Bursa’da kadınların en çok ilgi gösterdiği kurslardan biri olan merkez Osmangazi ilçesinde Yunuseli Kanalıcı Kur'an Kursu’nun 76’lık öğrencileri gençlere taş çıkartıyor. Okuma yazma bilmedikleri halde Kur’an-ı Kerim’i 3 ay gibi kısa sürede öğrenen kadınların azmi görenleri şaşkına çeviriyor. Kendi çabalarıyla evde Kur’an-ı Kerim’i öğrenen kadınlar, öğleden sonra evlerinde günlük işleriyle meşgul oluyor. Yaşları 50 ile 76 arasında değişen yaklaşık 50 öğrenci, Kur’an'ı kerim okumayı öğrenmenin yanında din dersleri de alıyor. Kur’an-ı Kerim’in tecvitli okumaya başlayan kadınlar, çocuklarına ve eşlerine de ders veriyor.

Kur’an-ı Kerim’i 3 ay gibi kısa bir sürede okuduğunu, şimdi de tecvit dersleri için kursa geldiğini ifade eden Fahriye Akyüz, ömrü olduğu müddetçe kursa gelip gideceğini söyledi.

Bazı ayetleri ezberleyen Akyüz, hafız olmaya çalıştığını dile getirdi. Yaşlı olduğu için merdiven çıkamadığını ifade eden Akyüz, öğretmenlerin kendilerine çok yardımcı olduğunu söyledi.

Akyüz, “Bu yaşıma kadar okuma yazma öğrenemedim. Çünkü annem babam yoktu. Okuma yazmaya gittim birisi bağırdı, korktum; başka yere gittim, farklı davrandılar, çekindim, öğrenemedim. Ama en sonunda ‘öğreneceğim’ dedim ve öğrendim” dedi

Kur’an-ı Kerim’den ayetler okurken duygulanan Akyüz, çocuklarının ve eşinin bu yaştan sonra öğrenme azmine hayran kaldığını söyledi.

20 yıldır Kur'an okuduğunu ancak kursa geldikten sonra çok fazla yanlışının olduğunu anladığını ifade eden 60 yaşındaki Nigar Duldağ, kursa başladıktan sonra hatalarını düzelttiğini söyledi.

Evde gelini olduğu için kursa rahatça gelip gittiğini ifade eden Duldağ, ev işlerine gelininin yardım ettiğini söyledi.

Kursun en genç hafızlarından olan Ayfer Özkul, Kur’an-ı Kerim’i tecvitli olarak okuduklarını söyledi.

Kanalıcı Kur’an Kursu’nun 150 öğrencisi önümüzdeki hafta mezuniyet sevinci yaşayacak. Kur’an-ı Kerim’i hatmeden kadınlara çeşitli hediyeler verilecek.
Kaynak: İHA