Bakan Yılmaz, Sivaslılar Dernekleri Federasyonu Yemeğine Katıldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir Sivaslılar Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen akşam yemeğine katıldı.

Bakan Yılmaz, Sivaslılar Dernekleri Federasyonu Yemeğine Katıldı
Türkiye büyürken Sivas kentinin de büyüdüğünü söyleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas nasıl eski dönemlerde göç aldıysa şimdi de göç vermesi normaldir. Göç vermekten korkmayalım. Sivas göç veriyor ama hangi illere veriyor. İzmir’e İstanbul’a ve Ankara’ya veriyor. Yani yine ülkemiz toprakları içinde kalıyor. Bu yüzden bu bir kayıp değildir. Sivas’ta belki de büyüyemeyecek bir çok iş adamı göç ettiği illerde büyük hale gelmiştir. Sivaslı olup oraya okul yapan ama orada yaşamayan bir çok hayırsever vardır. Memleket baba gibidir. Babayı sevmemek olmaz hizmet etmemek de olmaz. Ülkenin her karış toprağı aynıdır” dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Sivaslılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Güneyli, Bakan Yılmaz'a çini tabak hediye etti. Ardından TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Hayal Has sahne aldı. Bakan Yılmaz, Hayal Has'a, 'İki Kapılı Bir Handa Yürüyorum Gündüz Gece' adlı parçasında eşlik etti.
Kaynak: İHA