Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Düzenlediği Şenliklerin İlki, Eskişehir'de Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün düzenlediği Öğrenme Şenlikleri'nin ilki, Eskişehir'de başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, şenliklerin açılışı dolayısıyla İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkedeki değişim ve dönüşümün anahtarının eğitim olduğunu söyledi.

Öğrenme Şenlikleri'nin ilk uygulama yerinin, Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti Eskişehir olduğunu belirten Çelik, Türkiye'nin yüksek standartlı bir ülke sınıfına taşınmasının eğitimle gerçekleşeceğine inandıklarını vurguladı.

"Eğer 2023 yılında Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasına girmesini öngörüyorsak, bunun gerçekleşmesi de eğitimle olacaktır" diyen Çelik, "Onun için Türkiye eğitimine yön veren Sayın Bakanımızın liderliğinde, bir takım anlayışıyla eğitimin her alanında olduğu gibi, yaygın eğitimde yani hayat boyu öğrenme alanında da ilkleri ülkemizde yaşatıyoruz" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli de bu şenlikle hayat boyu öğrenmede özellikle yetişkinlerde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini aktardı.

Türkiye'nin büyük hedefleri ve idealleri olduğunu anımsatan Biçerli, şunları kaydetti:

"2023 Türkiye'sini çok güzel hedeflerle süsledik. Ancak, bu hedeflere ulaşmak için bizim ihtiyacımız olan tek şey, nitelikli, kaliteli, kendini yetiştirebilmiş, gelişime açık insan gücü faktörüdür. Öğrenmenin yaşı yok, beşikten mezara kadar öğrenmeye muhtacız ve mecburuz. Hele ki, cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olmayı hedeflemişsek, buna ihtiyacımız var. Burada gördüğünüz etkinlikler ise bütçesiz, amatör bir ruhla fakat profesyonel bir anlayışla yapılmış faaliyetlerdir."

Biçerli, şenlik kapsamında 55 farklı mekanda 240 etkinlik yapılacağını sözlerine ekledi.

İşitme engellilere işaret diliyle aktarılan konuşmaların ardından halk oyunları ve semah gösterileri gerçekleştirildi.

Ayrıca Odunpazarı Belediyesinin mehter, SOMET Zihinsel Gelişim Derneği'nin semazen gösterileri beğeni kazandı.

Daha sonra, Porsuk Çayı üzerine kurulan platformda, Olgunlaşma Enstitüsü ve Atatürk Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından "Osmanlıdan Günümüze" adlı defile gerçekleştirildi.

Defile sırasında bazı öğrenciler de akarsudaki gondollarda Nasrettin Hoca, Yunus Emre, Frigler ve ressamları canlandırdı. Ardından bulvardaki 200 standın açılışı yapıldı.

Eskişehir'de 25 Mayıs'ta sona erecek şenliklerin, 29 Mayıs-1 Haziran'da Bursa'da, 31 Mayıs-3 Haziran'da Kocaeli'nde, 3-7 Haziran'da da Konya'da sürdürüleceği bildirildi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA