Ödemiş Efe Konut Kur’an Kursu’nda Mezuniyet Töreni

Ödemiş Müftülüğü Efe Konut Kur’an Kursu öğrencileri, yılsonu mezuniyet töreni düzenledi.

Ödemiş Efe Konut Kur’an Kursu’nda Mezuniyet Töreni
Efe Konut Camisinde düzenlenen törene Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Kur’an Kursu öğreticisi Zeynep Yılmaz, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Kurs öğrencileri törende ilahi ve Kur'an okudular. Kurs öğreticisi Zeynep Yılmaz, “Öğrencilerimiz çok başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiler, çok başarılı bir dönem geçirdik, öğrencilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Müftü Mustafa Bilgiç de, şunları söyledi: “Modern toplumlarda aile niye bu hale geldi? İnsanlar, Kur’an’ın ifadesiyle ‘ihtiyarlayınca’, tam bir bakıma ve korunmaya muhtaç oldukları sırada kendileriyle konuşacak, dertlerini, hüzün ve sevinçlerini paylaşacak bir insan bile bulamıyorlar. Bunlar da bir zamanlar gençti, güzeldi, parası vardı, şöhreti parlamıştı, makamı, mevkisi vardı. Bu sebeple çevresinde dolaşan birtakım insanlar menfaate, çıkara, ikiyüzlülüğe dayalı da olsa sahte dostluklar, arkadaşlıklar kuruyordu. Ya şimdi! Yaşlanıldı, fizikî yapı çöktü, güzellik soldu, şöhretler bitti, yıldızlar söndü, artık çevresinde dolaşan manevî değerlerden uzak insanlar çıkarları bittiği için uzaklaştılar. Tam bir dışlanmışlık ve terk edilmişlik psikolojisi yaşayan bu insanlar, hayatlarının sonunda ayakta durabilmek için ya ücret karşılığında kendileriyle konuşacak psikologlar tutacak ya da hayvanlar derneğinin en aktif üyesi olarak, aslan besleyecek, kaplan besleyecek. Elbette bunlar kötü değil. İnsanın hayatını güzelleştirme çabalarının bir ürünü. İşte manevî değerlerle donanmanın kıymeti burada ortaya çıkıyor. İnançtan yoksun bir hayat, dahası çıkar ilişkilerine ayarlı bir hayat, toplum içinde yalnızlaşmayı, çürümeyi ve bunalımı artırır. Bu terk edilmişlik psikolojisi, toplum bireylerini değişik tatmin yollarına sürükler. Bunlar ardı arkası kesilmeyen intiharlar, alkol ve uyuşturucu madde kullanma bağımlılığı, saldırgan anti sosyal gruplar üretme, yağmalama, Vandalizm, sapıklık, soygun, cinayet, şiddet gibi değişik felâketleri beraberinde getirir. Bugün ABD ve Batı kentlerinde gece sokağa çıkmak, hatta gündüz bile bazı mahalle ve sokaklara girmek mümkün değildir. Buralarda can ve mal güvenliği her an tehdit altındadır. Bütün bu açmazların temelinde insan doğasına aykırı, materyalist anlayış ve zihniyetlere sarılma yatmaktadır. Kurtuluş, ancak insanın vahyin sesine kulak vererek aydınlanmasıyla, kısaca, hayatı anlamlandırmakla gerçekleşecektir. Netice olarak, modernizenin acımasız saldırıları karşısında Müslüman aile yapımızı korumak ve kollamak, varoluş köklerimize yeniden dönmekle sağlanabilir.”
Programın sonunda öğrenciler tarafından hatim duası yapıldı.
Kaynak: İHA