Siirt'in Geleceği Masaya Yatırılıyor

Siirt Valiliği ile Çevre ve Kültür Değerlerini Araştırma ve Tanıtma Vakfının iş birliği ile 'Bölgenin, Siirt’in ve Tillo’nun geleceği' çalıştayı Siirt’te yapılacak.

4 Mayıs Cumartesi günü 09.00- 12.00 saatleri arasında Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan çalıştaya Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 20'ye yakın bilim adamının yanı sıra Siirt Üniversitesi öğretim üyeleri, belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katılacak. Konuya duyarlı tüm vatandaşları bu çalıştaya katılmaya davet eden Vali Ahmet Aydın, "Bilindiği üzere Siirt çok zengin bir tarihi ve kültürel potansiyele sahip. Ancak bu potansiyel bu güne kadar yeterince araştırılamamış ve tanıtılamamış. Valilik olarak ÇEKÜL ile işbirliği içerisinde yapacağımız bu çalıştayda bölgemiz ve Siirt ile Tillo için bir yol haritası belirlemeye çalışacağız. Üniversiteler başta olmak üzere çeşitli çevrelerden uzmanlar araştırmacılar konuyu tartışacak ve yol haritasını belirlemeye çalışacaklar. Valilik olarak burada belirlenecek, yol haritasına uygun olarak çalışmalar yapacağız. Bütün vatandaşlarımızı bu çalıştaya davet ediyorum” dedi.

Kentsel Strateji kurucusu, ÇEKÜL Vakfı Yüksek Danışma Kurulu üyesi A. Faruk Göksu’nun yöneteceği çalıştayda, katılım sağlayan herkesin söz alacağı ve bölgeyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, mevcut sorunların çözülmesi için öneriler sunacağı kaydedildi

Kaynak: İHA