Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Akıncıoğlu Açıklaması

Süleyman Elçin - Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, "Önümüzdeki senelerde daha üst sıraları hedefleyen, şampiyonlukları gözüne kestiren bir Antalyapor oluşturmak sevdasıyla çalışıyoruz" dedi.

Akıncıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısında üstün bir performans sergilemelerine rağmen ikinci yarıda yaşanan bazı sakatlıklar nedeniyle düşüş yaşadıklarını söyledi.

Akıncıoğlu, Antalyaspor'un genel anlamda iyi bir sezonu geride bırakmak üzere olduklarını belirtti.

Ligde ve kupada mücadele eden Anadolu takımlarının kadro derinliklerinin bulunmaması nedeniyle zorlandıklarını, bu nedenle gelecek sezon Ziraat Türkiye Kupası'nın programının değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Akıncıoğlu, "Kadro derinliği olmayan Anadolu takımlarının her iki kulvarda mücadele etmesini pek mantıklı görmüyorum. Federasyonun gelecek yıl Ziraat Türkiye Kupası için radikal kararlar almaması halinde sadece maddi getirisi çok daha fazla olan lige önem vereceğiz" diye konuştu.

-Tarihindeki en yüksek puana bu sezon ulaşabilirler-

Son haftada Eskişehirspor'u yenip 50 puana ulaşmaları halinde ligi ilk 6 içinde tamamlama ihtimalleri bulunduğuna işaret eden Akıncıoğlu, böylece tarihlerinde bir sezonda toplanan en yüksek puana ulaşacaklarını kaydetti.

Akıncıoğlu, ligi ilk 6 içinde bitirenlerin yayın havuzundan ekstra para aldığına dikkati çekti.

Akıncıoğlu, şampiyonluk ve kupa kaldırmak için altyapının oluşması gerektiğini belirterek, geçen 5 yılda öncelikle Süper Lig'de kalıcı olmayı hedeflediklerini anlattı. Medical Park Antalyaspor'un her yıl üzerine koyarak ilerlediğinin altını çizen Akıncıoğlu, gelecek sezon için de şampiyonluğu konuşmanın çok mantıkları olmadığını ancak hedeflerine doğru ciddi yol aldıklarını ifade etti.

-Tesisleşme ve altyapı-

Tesisleşme ve altyapıya önem verdiklerini anlatan Akıncıoğlu, şöyle konuştu:

"Başbakan Erdoğan'ın desteğiyle bize tahsis edilen araziye ciddi tesisler yapacağız. Arazi için son prosedürlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Yapılacak tesisler, Antalyaspor'un altyapısının gelişmesi, profesyonel takımın daha rahat ve konforlu çalışmasını sağlayacak. UEFA kriterlerine uygun 33 bin kişilik stadyumun inşaatına başlandı. Altyapı takımlarımız, verdiğimiz destek sayesinde büyük başarılar kazanmaya başladı.

Türkiye'nin dört bir yanında 40'ı aşkın altyapı okulu açtık. Tesisleri ve altyapısıyla Süper Lig'de sürekliliği olan Antalyaspor'u hedefliyoruz. Önümüzdeki senelerde daha üst sıraları hedefleyen, şampiyonlukları gözüne kestiren bir Antalyapor oluşturmak sevdasıyla çalışıyoruz."

-Taraftar gruplarının protestoları-

Bazı taraftar gruplarının son dönemde yönetim ve teknik heyeti protesto etmelerine değinen Akıncıoğlu, şöyle devam etti:

"Taraftarların tamamını memnun etmek mümkün değil. Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi bu sezon da da bazı taraftar gruplarının protestoları var. Bunları, nezaket ve medeni kurallar aşılmadığı takdirde saygıyla karşılıyoruz ancak bunun küfür ya da hakaret boyutuna ulaşması kabul edilebilir bir şey değil. Bizim için önemli olan stadyuma gelen taraftarların çoğunluğunun bu konudaki görüşleridir. Doğru olana inandığımız yönetim ve sportif faaliyetlerimize devam edeceğiz. Tabi burada bayrak yarışı söz konusu. Israrcı bir tutumumuz yok. 'Kulübü ben daha iyi yönetirim' diyen arkadaşlar varsa kendilerine devretmeye her zaman hazırız. Yeter ki Antalyaspor'u daha iyi yere götürecek bir girişim olsun."

Akıncıoğlu, teknik direktör Mehmet Özdilek'e yönelik haksız eleştiriler yapıldığını ifade ederek, "Yönetim stratejimizin bir parçası olan Özdilek ile uzun yıllar çalışmak istiyoruz. Özdilek ve altyapı hocalarımızla uzun vadeli program çalışması yapıyoruz. Bizim çalışmamızda günlük hesaplar veya maç sonuçlarına göre karar belirleme yöntemi yok. Uzun devreli, kalıcı, istikrarlı bir politika izliyoruz. 5 senede bunun meyvelerini aldık. Bunların daha iyilerini hep bilikte göreceğiz" dedi.

Özdilek'in, Beşiktaş takımı ile sürekli adının geçtiğini dile getiren Akıncıoğlu, böyle bir görüşmenin yapılmadığını söyledi.

Akıncıoğlu, "Merdivenleri yavaş ama sağlam çıkıyoruz. Önce yalpalayan bir takım vardı, şimdi ise yürüyen bir Antalyaspor var. Koşmaya başladığımız zaman kupa hedeflerimiz olacak. Avrupa liglerine katılarak Antalya'nın tanıtımını yapma yönünde çaba göstereceğiz. Antalyaspor, Barcelona ve Marsilya gibi kentinin reklamını yapabilir" diye konuştu.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA