Çiftçilere Organik Çilek Fidesi Dağıtıldı

Sivas Özel İdaresi ve Ulaş Kalkınma Derneği (UKDER) işbirliğiyle Organik Çilek Üretimini Yaygınlaştırma Projesi kapsamında fide dağıtım ve dikim töreni düzenlendi.

150 bin adet dağıtılacak olan organik çilek fidesi dikiminin ilki Sivas merkeze bağlı Tutmaç köyünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Programda konuşan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, “Ben Sivas’a göreve geleli yaklaşık 9 ay gibi bir zaman geçti. Bu zaman içerisinde UKDER başkanı ve üyeleri ile tanıştık. Hatta ürettikleri organik ürünlerden bir kısımda bize tattırdılar. Bu projeyi bana ilk anlattıkları zaman çok heyecan duydum. Çünkü organik tarımın aslında bizlerin öncülüğünde gelişmesini beklerdik. Ama biz onların arkasından gidiyoruz. Onun için kutluyorum. Olması gereken de budur. Devletten beklemeden, kendiliğinden çiftçilerimizin olması gereken, köylerine en uygun alan ne ise o ürünü üretmeleri son derece memnuniyet verici bir olay. Satın alma imkanınız yoksa tarla enine ve boyuna uzuyor, fidan gibi değil. O zaman birim alandan daha çok verim alma yoluna gideceğiz. Artık bu mekanizasyon dediğimiz tarımsal mekanizasyon konusunda da çok gelişmeler oldu. Onu da tamamladık çiftçiye. Bu da yetmiyor, o zaman birim değeri en yüksek ürünü üretmemiz lazım. Yani 1 kilo normal çilekle organik çilek arasında fiyat farkı var. Belki organik üretilenden daha zahmetli olabilir; ama satışta bunun çiftçiye olumlu yansıtması olur” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Zübeyir Kemelek, il protokolü ve çitçiler fide dikimine geçtiler. İlk organik çilek fideleri İl Müftüsü Yusuf Şahin’in yaptırdığı dua eşliğinde dikildi.
Kaynak: İHA