Akil İnsanlar Heyeti Bitlis’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Çözüm süresine katkı sunmak ve bölge halkının taleplerini dinlemek üzere Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, vatandaşların çözüm sürecinden beklentilerini ve taleplerini dinledi.

Tatvan’daki köy ziyaretlerinde STK temsilcileri, kanaat önderleri ve aydınlarla bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, son olarak Tatvan İşletme Düğün Salonu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Can Paker başkanlığındaki Abdurrahman Kurt, Sibel Eraslan, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum, Mahmut Arslan ve Ayhan Ogan'dan oluşan Akil İnsanlar Heyeti’ne çözüm sürecinde izlenilmesi gereken yollarla ilgili fikirlerini ileten Bitlisliler, sürece katkı sağlamak istediklerini belirttiler. Başlatılan sürece her kesimin koşulsuz katkı sağlaması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, son 30 yıldır yaşanan acıların son bulması için başlatılan sürece gerek Kürt ve gerekse Türk halkının ele ele vererek süreci başarılı şekilde sonuca ulaştırılacağını kaydettiler. Sürecin hassasiyetine dikkat çeken vatandaşlar, ayrıca koruculuk sistemiyle ilgili endişelerini iletti. Çözüm süreciyle birlikte koruculuk sisteminin de kaldırılması gerektiğini savunan vatandaşlar, bölgedeki işsizlik sorununun da çözüm süreciyle birlikte bir an önce çözüme kavuşturulmasını istediler.

Yapılan önerileri raporlar halinde hükümete sunacaklarını belirten Akil İnsanlar Heyeti ise, sürece katkılarından dolayı Bitlis halkına teşekkür etti. Yoğun katılımın olduğunu toplantıda tek tek vatandaşların taleplerini dinleyen heyet, vatandaşların taleplerini ve çözüm önerilerini tek tek not alarak, taleplerin hükümete iletileceğini bildirdi

Tatvan’da sivil halkla yapılan toplantıyla bu günkü görüşmeleri tamamlayan Akil İnsanlar Heyeti, yarın ve cuma günü de Bitlis’teki görüşmelerine devam edecek.
Kaynak: İHA