Ölümü Gerçekleşen Çocuktan Alınan Böbrekler Hastalara Nakledilmek Üzere Antalya'ya Gönderildi

Konya'da geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen çocuktan alınan böbrekler, hastalara nakledilmek Antalya'ya gönderildi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Furkan Aziz Tünalp Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Tüm tıbbi müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Tünalp'in ailesi çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Organ Nakli Merkezi Koordinatörlüğü'nde, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi uzman ekibi, Tünalp'in böbrekleri ve karaciğerini ameliyatla aldı.

Tünalp'in böbrekleri ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, karaciğeri ise 10 yaşındaki bir çocuğa nakledilmek üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Ünitesi Uzmanı Zübeyir Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin bağış tekliflerini büyük bir olgunlukla karşıladığını söyledi.

Yaşanan trafik kazası nedeniyle ailenin acısının büyük olduğunu ifade eden Cebeci, "Kendilerine teşekkür ediyoruz. Organ nakli bekleyen 3 çocuğumuza umut oldular" dedi.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA