"DYO Resim Yarışması" Ödüllü Eserlerinin De Yer Aldığı Sergi, Ay Sonuna Kadar Ziyaret Edilebilecek

Bu yıl 35'incisi düzenlenen "DYO Resim Yarışması"nın ödüllü eserlerinin de arasında bulunduğu sergi, başkentli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Cermodern'de gerçekleştirilen açılışta, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, sanata ve toplumsal projelere önem verdiklerini belirtti.

Yiğitbaşı, yarışmaya Türkiye'nin dışında Almanya, İsveç, Bulgaristan ve Romanya'dan 944 sanatçının 1585 eserle katıldığını hatırlatarak, seçici kurulun 7 eseri ödüle, 58 eseri de sergilenmeye layık gördüğünü ifade etti.

Yarışmanın 1967 yılında yapıldığını anımsatan Yiğitbaşı, o zamandan beri 12 bin 886 sanatçının 21 bin 715 eserle yarışmaya katıldığını ve 196 sanatçının ödüle değer bulunduğu süreçte, 127 sergide 2 bin 773 eserin sanatseverlerle buluştuğunu söyledi.

Serginin daha önce İzmir, Antalya ve Gaziantep'te gerçekleştirildiğini bildiren Yiğitbaşı, Ankara'dan sonra Erzurum ve Rusya'da sanatseverlerin beğenisine sunulacağını kaydetti.

Yarışmanın seçici kurul üyelerinden ressam Yalçın Gökçebağ da yarışmanın Türkiye'de resim sanatının gelişmesinde önemli katkıları olduğunu belirterek, gençlere yarışmalara sabırla katılmalarını, çabalarının bir gün mutlaka sonuç vereceğini ifade etti.

Sergi ay sonuna kadar görülebilecek.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA