BDP’li Tuncel: Üniversitelerde Türk-kürt Çatışması Çıkartılmak İsteniyor

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Dicle Üniversitesi’nde iki gündür üst üste yaşanan öğrenci kavgasını değerlendirdi.

Olayların üniversitelerden başlamış olmasının tesadüf olmadığını belirten Tuncel, “Birilerinin bu süreci sabote etmek için özellikle üniversitelerde Kürt-Türk çatışması oluşturmaya çalıştığının farkındayız.” dedi.

Tuncel’in kavgaya karışan öğrencilerin arkasında olduğunu belirtmesi ise dikkat çekti. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Tuncel, üniversitede yaşanan kavgada öğrencileri kastederek, “Kadın hareketleri olarak ve gençlerin yalnız olmadığını hem Halkların Demokratik Kongresi olarak hem Demokratik Toplum Kongresi olarak hem de BDP olarak gençlerle birlikte dayanışma içinde olduğumuzu, bu saldırılara karşı boyun eğmediğimizi, gençliğin de yalnız olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de başlatılan sürecin sağlıklı ilerlemesi için üniversitelerde ortaya çıkan saldırıların engellenmesi gerektiğini belirten Tuncel şunları söyledi: “Bu güne kadar saldıran değil saldırıya uğrayan öğrenciler hakkında soruşturma açıldı. Öğrenciler okuldan atıldı, birçok Kürt öğrenci bu saldırılar karşısında can güvenliği olmadığından dolayı okulunu bıraktı. Böylesi bir ortamda nasıl bir barıştan, nasıl bir süreçten bahsedeceğiz? Siz eğer üniversitelerde bu tip sorunları engelleyemezseniz sağlıklı yürümesine hiçbir koşullu yoktur. Biz burada hükümeti uyarıyoruz, gerçekten özellikle üniversitedeki bu saldırılar bu sürece yöneliktir.” ifadelerini kullandı .