Kılıç: Terör Prangasından Kurtulursak Yatırımlar Yağmur Gibi Yağacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'nin ayağındaki terör prangasından kurtulması halinde yatırımların adeta yağmur gibi yağacağını söyledi.

Diyarbakır’a gelişinde havaalanında Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve AK Parti milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Kılıç, daha sonra valiliğe geçti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından karşılanan Kılıç, Valilik makamında gazetecilerin sorularını cevapladı.
Terör sorununu kalıcı olarak çözeceklerini anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ne kadar doğru bir iş yapıldığını anlamak için muhalefetin tavrına bakmanın yeterli olduğunu vurguladı. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bugüne kadar kalkınmayı ayağındaki terör prangasına rağmen sürdürdü. Bu sorundan kurtulursak Türkiye bambaşka bir ivme kazanacak, yatırımlar yağmur gibi tüm bölgelere yağacak. İnsanların yaşam kalitesi artacak. Bu süreci proveke etmek, sabote etmek isteyenlere karşı dikkatli ve duyarlı olmak gerekir. "
Diyarbakır’a 33 bin kapasiteli yeni bir stadyum yapacaklarını belirten Kılıç, ilçe ve beldelere de çok sayıda spor tesisi kazandıracaklarını kaydetti.

SELAHATTİN EYYUBİ YURDUNUN BAHÇESİNDE HALAY ÇEKTİ Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, valilik ziyaretinin ardından Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp ve Selahattin Eyyubi Kız Yurdu'nu gezdi. Bahçe de öğrencilerin sorunlarını dinleyen Kılıç, bu coğrafyanın bütün çocuklarına kardeş olduklarını hissettirmek istediklerini vurguladı. Bakan Kılıç, “Türküyle Kürtüyle Arabıyla ve Arnavutuyla bu medeniyeti hep birlikte inşa ettik. Bu yurda ismini veren Selahattin Eyyubi’nin farklılıkları bir arada yaşatma ve farklı kültürlere kucak açma becerisinden istifade edebilsek yeter." diye konuştu.

Yurt bahçesine öğrencilerle fidan diken Gençlik ve Spor Bakanı, daha sonra öğrencilerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti .