Hüseyin Çelik: Laiklik Dediğin Herkesin Kendi Dininde Hür ve Eşit Olmasıdır

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Kuşadası Korumar Otel'de turizmci ve iş adamları ile bir araya geldi.

Çelik burada yaptığı konuşmda, "Laiklik dediğin herkesin kendi dininde hür ve eşit olması, devletin de dinler karşısında eşit mesafede olmasıdır." dedi.

Kuşadası’nın önde gelen turizmci ve iş adamlarının katıldığı yemekli toplantıda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Abdullah Gül kendisi içki içmez. Fakat ben Cumhurbaşkanıyım benim Cumhurbaşkanı olduğum ülkede hiç kimse içki içemez dediğinde laikliğe aykırı olur. Fakat siz Abdullah Gül’ün içki içmediğini yadırgarsanız sizin yaptığınız da laikliğe aykırı olur. Laiklik dediğin herkesin kendi dininde hür ve eşit olması, devletin de dinler karşısında eşit mesafede olmasıdır." ifadelerini kullandı.Çelik, "Sayın Recep Tayip Erdoğan Başbakan hanımının başı kapalıdır. Benim hanımımın başı kapalı olacak o zaman herkesin başı kapalı olur derse bu laikliğe aykırıdır. Bu demokrasiye de aykırıdır. Bir memlekette demokrasi varsa oradaki farklılıklara tahammül etmek zorundasınız. Farklılıkları bir zenginlik olarak kabul etmek zorundasınız. Herkesi tek giyim tek desen tornadan çıkmış sopalar gibi olmasını istemek insanın tabiatına demokrasinin tabiatına aykırıdır. Bir memlekette demokrasi varsa laiklik olmak zorundadır. Bir memlekette demokrasi varsa laiklik olmak zorundadır. Olmazsa olmazıdır ayrılmaz parçasıdır.

Dini bilmeyenler, fıkhı bilmeyenler elifi görse mertek sanan insanlar bu tür kirli bilgiler yayıyorlar. Bu gün biz halkımızın sokaktaki her iki vatandaşın oyunu alıyorsak % 50 oranında oy alıyorsak biz bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz." diye konuştu.