Ak Parti Bartın Milletvekili Tunç Açıklaması

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye'deki adalet sistemine yönelik son yıllarda çağa uygun önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdirdiklerini bildirdi.

Tunç, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, avukatlık mesleğinin adaletin tecellisinde önemli rolü olduğunu belirtti.

Avukatların, görevlerini yaparken hakkın ortaya çıkarılması adına çok önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

''Ülkemiz adalet sistemine yönelik son yıllarda çağımıza uygun çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, fiziki mekanların daha uygun hale getirilmesi, hukukun üstünlüğü ilkesinin tam anlamıyla hayata geçirilmesine çalışıldı. Adliyelerimiz ilk kez daktilolardan kurtuldu, bilgisayarlarla ve internetle tanıştı. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi sistemiyle avukatlarımızın bürolarından adliye hizmetlerine ulaşabilir hale gelmesi için önemli adımlar atıldı. Ülkemizin gelişme ve kalkınması daha fazla demokrasi ve daha fazla adaletle olacaktır. Yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan ve adaletin tecellisi için kutsal bir mesleği yerine getiren avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyor, tüm meslektaşlarımıza meslek hayatlarında başarılar, sağlık ve esenlikler diliyorum''

Muhabir: Selim Bostancı/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Kaynak: AA