Adana'da İş Dünyası Temsilcileri, Aa'nın 93. Kuruluş Yıl Dönümü Nedeniyle Kutlama Mesajları Yayınladı

Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Adana'da iş dünyası temsilcileri kutlama mesajları yayınladı.

Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, yaptığı açıklamada, 6 Nisan 1920'de Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu'nun tamamıyla iletişim kurulması, Anadolu'da yaşananların dış dünyaya en somut şekilde ulaştırılması amacıyla kurulan Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın, 93 yıllık süreçte, ortaya koyduğu doğru ve ilkeli habercilikle Türk ekonomisinin gelişimine ve dünyaya açılmasına önemli katkılar sağladığını ifade eden Gizer, şunları kaydetti:

''Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün yönetiminde daha da ileri noktalara ulaşan Anadolu Ajansı'nın günümüzde 5 dilde yayın yaparak, uluslararası deneyim ve vizyon sahibi kuruluş haline gelmesi Türkiye'de yaşayan herkes için övünç kaynağı olmuştur. Habercilikteki büyüme sadece teknolojik yenilenmeyle olmuyor. Anadolu Ajansı, bununla kalmayıp ülkemizin sesini dünyaya güvenilir, doğru ve tarafsız şekilde duyurabilen ender haber ajanslarından biri olmayı başarmıştır. Yayın yapılacak dil sayısını 11'e çıkarmayı hedeflemesi de bunun göstergesidir. Türkiye'nin sesini dünyaya, dünyanın en uç köşesinde yer alan herhangi bir ülkedeki haberi Türkiye'ye doğru ve hızlı iletme misyonunu başarıyla yerine getiren Anadolu Ajansı'nın başarılı çalışmalarını artırarak sürdüreceği inancıyla 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.''

Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök de İstiklal Savaşı'nın ilk yıllarında yürütülen milli mücadelenin dünyaya duyurulması amacıyla kurulan ve önemli katkılar sağlayan Anadolu Ajansı'nın 93. kuruluş yıl dönümünü kutladığını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her aşamasına tanıklık eden ve doğru haberciliğin öncüsü olan Anadolu Ajansı'nın dünya haber ajansları arasında yerini aldığını dile getiren Sürenkök, şu ifadeleri kullandı:

''Anadolu Ajansı, halkımızın haber alması, ülkemizin tanıtılması ve medyamızın gelişmesinde önemli bir misyon üstlenmektedir. 93. kuruluş yıl dönümünde 5 dilde yayın yapıyor olması, önümüzdeki süreçte 11 dilde yayın yapmayı hedeflemesi ayrı bir gurur kaynağımız olmaktadır. Anadolu Ajansı'nın, güvenilir, etik ve hızlı habercilik ilkesinden taviz vermeden yayın anlayışını kararlılıkla sürdüreceğine olan inancımla, bugünlere gelmesinde emeği geçenleri kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyorum.''

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez ise Anadolu Ajansı'nın 93 yılda birçok yeniliğe ve başarılara imza attığına dikkati çekerek, birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra gazeteler, televizyonlar, internet siteleri ve dünyanın çeşitli mecralarının güvenilirliğinden dolayı Anadolu Ajansı'nı tercih ettiğini vurguladı.

Son yıllarda önemli atılımlar yapan, yurt dışında 39 ülkede temsil edilen ajansın 2020 yılı hedeflerini de yakından takip ettiğini ifade eden Sönmez, tüm ajans çalışanlarına emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Türkiye'de alanında ilk kurulan dernek unvanını taşıyan Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Elif Doğan Türkmen, doğru, tarafsız ve güvenilir yayıncılıkla 93 yılı geride bırakan Anadolu Ajansı'nın başarılı çalışmalarının sürmesi dileğinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haber ve fotoğraf arşivinin zenginliğinin her kesimce bilindiğini, muhabirlerin özellikle fotoğraf çekiminde titiz davrandığını kaydeden Türkmen, dünyanın birçok yerindeki haber ajanslarıyla işbirliği yapan, etik ve hızlı habere özel önem veren Anadolu Ajansı'nın tüm çalışanlarını tebrik etti.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA