Siirt Barosu'ndan Belediye Başkanı Sadak'a Kınama

Siirt Barosu, Belediye Başkanı Selim Sadak'ı baro hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle kınadı.

Barodan yayımlanan açık mektupta, KCK davasında tahliye edilen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın, Van Barosu'nun savunmasını üstlenen avukatlara teşekkür için yaptığı ziyarete Sadak'ın da iştirak ettiği belirtildi.

Sadak'ın Siirt Barosu hakkında sarf ettiği sözlerin internet basınına servis edilmesine yönelik tasarrufunun kınandığı kaydedilen mektupta, Sadak hakkında yürütülen onlarca adli ve siyasi soruşturmada müdafiliğini baro üyesi avukatlarının karşılıksız yaptığı vurgulandı. Mektupta, şöyle denildi:

''Bu süre zarfında savcılıkların hakkınızdaki tutuklanma istemlerinin mahkemelerce kabul edilmemesinde, baromuzun tüzel kişiliğinin tutumuyla üyelerimizin savunmaları emeği birinci derecede etkili olmuştur. Cezaevine girmemeniz ve görevinizin başında kalmanızda Siirt Barosu'nun katkısını görmezden gelmeyi tercih ettiğiniz anlaşılmaktadır. Siirt Barosu, her koşulda bağımsız duruşundan taviz vermemiştir. Tavrınızı, ötekileştirme, hizaya sokma, vesayet altına alma girişimi olarak değerlendiriyoruz. Nafile girişimlerinizin sonuçsuz kalacağı bilinmelidir. Kentimizin başkanlığınız döneminde, komşu il ve ilçelere göre imar ve belediyecilik konusunda yaşadığı geri konum ortadayken, ilgisiz mukayeselerde bulunmak yerine, görevinizin asli gereklerini kalan süre içerisinde yapmanız daha faydalı olacaktır.''

Sadak'ın ihtiyacı olan hukuki yardımları bundan sonra Van Barosu'ndan alması istenen mektupta, ''Biz de belediye hizmetini alacağımız kişiyi seçerken, bu açıklamanızı değerlendireceğiz. Eski Yunan'da siyasetçinin erdemli olması beklenirdi. Bu beklenti günümüzde de geçerlidir. Erdemli insan kadirşinastır. Van'da yaptığınız açıklamayla kadir kıymet bilmediğinizi gördük. Siyasal yaşamınızda başarı dileklerimizle'' ifadeleri kullanıldı.

Siirt Belediyesi'nden önceki gün yapılan açıklamada, Sadak'ın Van Borusu'nu ziyarette, baronun gösterdiği performansın tüm barolara örnek, Van Barosu'nun güçlü olan duruşunun Siirt'te de olması gerektiğini belirttiğine dikkat çekilmişti.

Muhabir: Zekeriye Güneş / Nurten Aslan

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA