Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Sarıkamış’ta Düzenlenen Törenle Anıldı

Sarıkamış ilçesinde, 18 yıl önce şehit edilen Binbaşı Bedir Karabıyık, düzenlenen törenle anıldı.

Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Sarıkamış’ta Düzenlenen Törenle Anıldı
Kars’ın Sarıkamış İlçesi’ne bağlı Kızılçubuk köyü mevkiinde 4 Nisan 1994 tarihinde teröristlerle girdiği silahlı çatışma sonucu şehit olan Binbaşı Bedir Karabıyık için Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Anadolu Lisesi'nde anma programı düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Kasım Çakır, vatanın, üzerinde yaşadığımız geçmişin acı, tatlı hatıraları ile avunduğu, istikbale baktığı, kısaca her üç zamanı da idrak ettiği ve uğrunda canların verildiği yer olduğunu söyledi.

Çakır; “Bir milletin varlığı vatanın varlığıyla birlikte hür ve bağımsız olmasına bağlıdır. Bunun en güzel örneği, gök kubbede yükselen ezan sesimiz, nazlı nazlı dalgalanan bayrağımızdır. Vatan millet ve inancımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimize rahmet dilerken, burada bulunmamıza vesile olan adını gururla, şerefle taşıdığımız şehit Binbaşı Bedir Karabıyık’ı şükran ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, şehitler için okunan şiirlerden sonra, öğrencilerin hazırladığı “Şehitler Oratoryosu” sahnelendi.

Tören, Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık anısına düzenlenen, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Anma törenine, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş,9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Albay Yalçın Görgün, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ömeroğulları ile daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA