'Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama Ruhuma Asla' Oyunu Sahnelendi

Ada’da Yaşam Dergisi ev sahipliğinde, Kuşadası Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kuşadası Belediyesi işbirliğiyle 01-07 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde ücretsiz tek kişilik oyun sergilendi.

'Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama Ruhuma Asla' Oyunu Sahnelendi
“Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama Ruhuma Asla” adlı oyunda Emrah Çamdereli sahne aldı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen “Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama Ruhuma Asla” adlı oyuna Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, İlçe Sağlık Müdürü Osman Cesuroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin sunuculuğunu Tuğçe Karabayır üstlendi. Kuşadası Zindegani Dans Topluluğu gösterisiyle etkinliğe renk kattı 2011 Yılında Lenf Kanseri teşhisi konulan Emrah Çamdereli, hayata olan bakış açısını değiştirmekle kalmadı, insanların bu hastalığa bakış açısını da değiştirmek üzere yola çıktı. 6 Aylık tedavi sürecini bir tiyatro oyununa hazırlık aşaması gibi düşünüp, hastalıkla savaşıp, kanseri meşru kılmak yerine, kanserle dalga geçerek, kanseri şaşırtarak ondan kurtulmayı başarmış gözüküyor. Bir hastaya söylenmemesi gereken şeyleri başta kendisi söyleyerek hem kendisini hem de karşısındakileri rahatlatan Çamdereli, hastalıkla ilgili hazırladığı tek kişilik gösterisi olan ‘Hücrelerime Sahip Olabilirsin Ama Ruhuma Asla’ ile bu durumu sahneye taşıdı. Böylelikle ilk kez bir hasta diğer hastalar için oyun yapmış oldu.

Kuşadası halkı tarafından büyük ilgi gören ve hem duygusallığın yaşandığı hem de gülmekten kırıp geçiren gösteri sonunda Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan tarafından Emrah Çamdereli’ye plaket verilirken, Doktor Ali Arık şiir okuyarak ve tebrik ederek çiçek takdim etti .
Kaynak: İHA