Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan Açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İskenderun'daki sevgi evlerinde taşeron şirkete bağlı görev yapan 2 kişinin işlerine son verilerek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı internet sitelerinde Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ile ilgili haberlerin yer aldığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğünün tespit ettiği durumla ilgili birimlerin hemen harekete geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evlerinde taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan iki şahsın, işlerine son verilerek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlığımız çocuklar konusunda taraf olup, çok hassastır. Çocuklarımıza yönelik en küçük ihmali kabul etmemiz mümkün değildir, yapılan yanlış davranışlar cezasız kalmadı, kalmayacaktır. Kişisel hataların Sevgi Evi modeline mal edilmesi doğru değildir. Konu ile ilgili gerekli yasal ve idari işlemler başlatılmıştır.''

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA