Barda Parti Düzenleyen Öğrenciler Gözaltına Alındı, 26'sı Alkollü Çıktı

Kocaeli'nde sosyal medya üzerinden iletişime geçerek bir barda parti düzenleyen öğrenciler, alkol kullandıkları ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 105 öğrenciden 26'sının alkollü olduğu belirlendi. Öğrenciler, işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Olayla ilgili barda görevli 2 kişi hakkında işlem başlatıldı.

İzmit ilçesi Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerinde bulunan bir barda çalışan E.Ç. (27), sosyal medya üzerinden Kocaeli'nin İzmit, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Kartepe, Derince ve Başiskele ilçelerinde öğrenim gören bazı öğrencilerle iletişime geçerek barda parti düzenleyeceğini duyurdu.
Buralardaki bazı lise ve ortaokullarda öğrenim gören kız ve erkeklerden oluşan toplam 105 öğrenci barda buluştu. Partide alkol alındığının bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube'ye bağlı polisler bara yönelik operasyon düzenledi.

Yaşları 18'in altında bulunan 100 ve 15'in altında bulunan 5 öğrenci ile alkollü eğlence düzenlediği iddiasıyla bar sahibi H.B.Y. (27) ve organizasyonu yaptığı ileri sürülen E.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrencilerden 26'sının alkollü olduğu belirlendi. Çocuk Şube'ye götürülen öğrenciler, burada yapılan işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Gözaltına alınan H.B.Y. ile E.Ç., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, bardaki operasyonu çeken basın mensupları, bazı şahısların tepkisiyle karşılaştı. Şahıslar, gazetecileri kameralarını kırmakla tehdit etti.