AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Ankara Teşkilat İçi Eğitim Programı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Hiçbirinizin cesaret edemediği, hiçbirinizin altından kalkacağına inanmadığı, adım atmadığı, kenarlarda köşelerde gün geçirmeye çalıştığınız bir meselede AK Parti, bugün her türlü kararlılığı gösteriyor, baldıran zehri içmeye de hazırım, iktidar kaybetmeye de hazırım ama bu terör belasından bu ülkeyi kurtaracağım diyorsa, buna ayakta selam durmanız lazım” dedi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından organize edilen “Ankara Teşkilat İçi Eğitim Programı” Kızılcahamam Asya Termal Otel’de başladı.

İki gün sürecek olan eğitim programının açılışına; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve çok sayıda partili katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan Arınç, girdikleri ilk seçimde 11 milyon oy aldıklarını, son genel seçimlerde ise oy sayısının 21 milyonu aştığını söyledi.

Her iki seçmenden birisinin oyunu aldıklarını belirten Arınç, son seçimlerin ardından bir gazetede yer alan karikatürün her şeyi çok güzel anlattığını söyledi.

Arınç, “Karikatürde Tayyip bey babayiğit, ayakta, dimdik sağlıklı bir şekilde, karşısında iki tane süklüm püklüm duran adama soruyor; ‘söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdiniz.’ Haklı her iki seçmenden birinin oyunu almış. Diyor ki; ‘hanginiz bana oy verdi.’ Başı önde süklüm püklüm duranlardan biri Bahçeli, biri Kılıçdaroğlu” diye konuştu.

Kimseyi küçültmek için söylemediğini ancak karikatürün gerçekleri yansıttığını vurgulayan Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı bir televizyon programında, "Yarın Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Abdullah Gül aday olsa oy verir misiniz?" sorusuna atıfta bulunarak, “Hemen atladı ‘elbette veririz’ dedi.

Demek ki iki AK Partili aday olsa ve birinin adı Abdullah Gül olsa Kemal Kılıçdaroğlu ona oy verecek. Olur, olmaz orası ayrı bir şey. Ama AK Partili adaydan birisine oy verebileceğini söylüyor. Allah söyletiyor be kardeşim kendine kalsa söyler mi? Gönlünden geçiyor, veririm diyor, karikatür aynen gerçekleşiyor. Biz bu noktadayız. Bakmayın şimdi dışarıdan bağırıp çağırdıklarına, ağız dolusu hakaret ve küfür ettiklerine. Millet onların haline gülüyor aslında. Siz kimsiniz, 30 yıldır, 40 yıldır, 50 yıldır bu ülkeyi idare etme namına ne yaptınız? Hayır namına ne işlediniz? Doğruluk, güzel adına hangi işleri yaptınız ki?” dedi.

“AYAKTA SELAM DURMANIZ LAZIM”
AK Parti hükümetinin, Türkiye'nin müzmin belası, kronik hastalığı olan terörü çözmek için attığı adımlara utanmadan karşı çıkıldığının altını çizen Arınç, sözlerine şöyle devam etti:
“Ne yaptınız, geçmişinizde ne var sizin? Hangi başarıyı gösterdiğiniz; ekonomide, sanayide, ticarette, dış politikada, toplumsal barışta bugüne kadar ne yaptınız da bugün AK Parti hükümetini eleştirebiliyorsunuz? Hiçbirinizin cesaret edemediği, hiçbirinizin altından kalkacağına inanmadığı, adım atmadığı, kenarlarda köşelerde gün geçirmeye çalıştığınız bir meselede AK Parti bugün her türlü kararlılığı gösteriyor, baldıran zehri içmeye de hazırım, iktidar kaybetmeye de hazırım ama bu terör belasından bu ülkeyi kurtaracağım diyorsa, buna ayakta selam durmanız lazım.”
Kaynak: İHA