Gaziantep Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nden Ak Parti’ye Ziyaret

Gaziantep Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer’i makamında ziyaret ederek derneklerinin açılışına davet etti.

Gaziantep Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nden Ak Parti’ye Ziyaret
Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mezine Sarıkaya ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul eden Başkan Ahmet Uzer, Gaziantep’te çok farklı kültürlerin bir arada yaşadığını belirterek, “Gaziantep, bir kültür mozaiği halini aldı. Çok kültürlülüğü ben önemsiyorum çünkü bu bir zenginliktir. Türkiye’de bazı şehirler dışa kapalıdır. Yani dışarıdan gelen insanlara hemen sıcak yaklaşmazlar veya ev iş yerlerini kiraya vermezler. Bu şehrin kalkınmasında ve başarılı bir ortak akıl olmasının nedeni insanlara sıcak yaklaşım gelmektedir. Burada şehir milliyetçiliği yada dışarıdan gelenlere karşı bir ön yargı ile bakmak ülke ardına da hoş şeyler değil. Çok şükür bizim şehrimizde bu dediğim olumsuz yönlerden eser yok. Bu memleketi vatanı seviyorsa vatanı milleti için iyi niyet besleyen her insan bizim başımızın tacıdır. Bu şehirde bu olgunluk ve bu kültür fazlasıyla var. Ben özellikle Ege’den de gelen bir çok vatandaşın bu kentimize artık yerleştiğin biliyorum. Bu vatandaşlardan çok sevdiğimiz dostlarımız ve arkadaşlarımızda var. Osmanlı nasıl 600 yıl problemsiz insanları bir arada yaşatabilmişse bizimde bu beraber yaşama kültürünü devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Egeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mezine Sarıkaya ise Egeliler olarak Gaziantep’te olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, AK Parti İl Başkanı Uzer’i derneklerinin 27 Nisan’da yapılacak açılışına davet etti.
Kaynak: İHA