Uşak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Uşak'ta da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Uşak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törenler kent meydanındaki gösterilerle devam etti. Törene; Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar Vali Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve garnizon Komutanı Fuat Kömürcü’nün alandakilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, birlik beraberlik, kardeşlik ve barış vurgusu yaptı. Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, milletçe el ele vererek nice 93 yıllara ulaşmayı temenni ettiklerini ifade ederek “Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen milletimiz Atatürk’ün önderliğinde istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. Atatürk’ün inkılapları doğrultusunda hareket etmekle ve çok çalışmakla çağdaş uygarlık düzeyine çıkabiliriz. Ülkemizin bütünlüğü üzerine oynanan oyunlar dün olduğu gibi bugünde vardır. Ancak toplumumuzun ortak değerleri bu oyunları her zaman boşa çıkarmıştır. Ortak değerlerimiz gelecekte de var olmaya devam edecektir. Vatanımız birdir, bayrağımız birdir. Tarihimiz, marşımız, kültürel değerlerimiz birdir. Bütün bunlar birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmektedir. Bugün çocuklarımıza 23 Nisan bilincini ve coşkusunu aşılamak zorundayız. Kendilerine emanet edilen değerlerin büyüklüğünü anlatmalıyız. Devletimiz çocuklarımızın iyi eğitim alması için teknolojik yenilikleri ve her türlü imkanı sunma gayreti içindedir. Yavrularımız bu imkanları iyi değerlendirip Atatürk’ün açtığı yolda emin adımlarla ilerleyecektir. Bizler de çocuklarımızın büyük hedefler belirlemesini istiyoruz” dedi.

Tören açılış konuşmalarının öğrencilerin hazırladığı yöresel halk oyunları gösterileri ile devam etti. Hakkı Kabaklarlı Ana Okulu öğrencileri ile Vala Gedik Engelli Okulu öğrencilerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Tören gösterilerin ardından öğrencilerin seslendirdiği türkülerle sona erdi.
Kaynak: İHA