Şırnak Tabip Odası ve Ses Cizre Şubesi Sağlıkçılara Yönelik Şiddeti Kınadı

Şırnak Tabip Odası ve Şırnak SES Cizre Şubesi Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti yaptıkları basın açıklaması ile kınadı.

Şırnak Tabip Odası ve Ses Cizre Şubesi Sağlıkçılara Yönelik Şiddeti Kınadı
Cizre’de Selahattin Cizrelioğlu Cizre Devlet Hastanesinde görevli Hemşire Barış Kızıltaş’ın saldırıya uğramasına tepki gösteren sağlık emekçikleri, Şırnak SES Cizre Şubesi ile Şırnak Tabip Odasının katılımıyla Cizre Devlet Hastanesi Acil Servis önünde düzenledikleri ortak basın açıklamasında sağlıkçılara yönelik gerçekleşen şiddet bir kez daha kınandı. Acil Servis önünde toplanan sağlık emekçileri adına açıklama yapan Şırnak Ses Cizre Şube Temsilcisi Aziz Yural, Cizre Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli sağlık çalışanının önceki gün bir grup tarafından saldırıya uğramasını kınayan sağlık emekçileri, yetkililere, performansa dayalı sistem ile kullanılan dilden vazgeçme çağrısında bulundu.

Acil serviste nöbetçi olan Barış Kızıltaş'ın yemek yemek için mola verdiği saatlerde 6-7 kişi tarafından saldırıya maruz kaldığını belirten Yural, "24 saat gibi uzun süreli mesai ile çalışan sağlık çalışanlarının yoğun mesailerde iş yoğunluğu stres, gerginliği yetmediği gibi hemen hemen her gün çeşitli şekillerde saldırıya maruz kalıyorlar. Bizler şiddete karşı durarak bunu dile getirmekten, haykırmaktan, eylem yapmaktan bıktık bizlere saldıranlar bundan bıkmadı. Bunlara dur demek için daha ne kadar bekleyeceğiz? Daha kaç arkadaşımız arkadaşımızın ölmesi gerekiyor? Yetkililerin sadece beyaz kod gibi güvenliğe dayalı çözümsüz önerileri yetmiyor. Yetmediği gibi bu yöntemlerin işlevsizliği şiddeti daha da arttırıyor. Son bir ay içerisinde Cizre Devlet Hastanesi'nde 4 defa şiddet vakasının yaşandı” diyerek, yetkililere performansa dayalı sistemle kullanılan dilden derhal vazgeçme çağrısında bulundu.
Kaynak: İHA