Peygamberimizin Hayatının Anlatıldığı Üçlü Masal Setini Çocuklar Beğendi

Eskişehir’de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından bastırılan ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatından kesitlerin yer verildiği üçlü masal seti, büyük beğeni topladı.

Peygamberimizin Hayatının Anlatıldığı Üçlü Masal Setini Çocuklar Beğendi
‘Kutlu Mağara’, ‘Kutlu Göç’ ve ‘Kutlu Deve’ isimli kitaplar il genelindeki ilkokullara okullara dağıtılarak, öğrencilere okuma saatinde okutuldu.
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle güzel bir çalışmaya imza attı. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatından kesitlerin yer verildiği üçlü masal seti bastırılarak okullara dağıtıldı. İlk baskısı 60’ar bin adet olan ‘Kutlu Mağara’, ‘Kutlu Göç’ ve ‘Kutlu Deve’ isimli kitapların önsözü, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir tarafından yazıldı.
Serinin Kutlu Göç isimli kitabında Hicret, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeninin öğrencileri ile arasında geçen diyaloglarla anlatılırken, Kutlu Mağara isimli kitapta Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye Hicreti sırasında Hz. Ebûbekir ile birlikte müşriklerden üç gün süreyle gizlendikleri Sevr Mağarası anlatılıyor. Kutlu Deve isimli masal kitabı ise Hazreti Muhammed’in hayatındaki önemli hadiselerde ismi geçen devesi Kasva’yı, yine diyaloglar ve renkli çizimlerle sayfalarına taşındı.
Söz konusu üç masal kitabı, Eskişehir’de bulunan tüm okulların 1., 2., 3., 4. ve 5. sınıflarına dağıtıldı. Bu kitaplar, okuma saatlerinde öğrencilere okutuldu. Kitaplar, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.