Konya Bölge Teşkilatı Eşbaşkanı Oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tahran’da yapılmakta olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı’nda Eşbaşkanlığa Konya’nın getirildiğini söyledi.

Konya Bölge Teşkilatı Eşbaşkanı Oldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi toplantıları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Aksinne, Hacı Fettah, Şükran, Sahipata ve Çaybaşı Mahalle sakinlerinin katıldığı programda vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen önemli yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konya’nın dünya arenasında yer almasıyla ilgili de önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Akyürek, “İran’ın başkenti Tahran’da yapılmakta olan 140 ülkeden önde gelen belediye yöneticilerin katıldığı, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı’nda Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bir ekip şehrin tanıtımını yaptı. Toplantıda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çöpten Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi de örnek olarak sunuldu. Birlik başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yürüttüğü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin Bölge Teşkilatı Eşbaşkanlığına Konya seçildi. Bunlar dünya şehirleri arasında Konya’mıza itibarlı bir yer kazandırıyor. Konya’nın tanıtımını sağlıyor. Yatırım ve ziyaretçi akışına vesile oluyor” dedi.

Başkan Akyürek, Tahran’daki toplantılarda, 2013 yılı sonlarında yapılması planlanan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin Yönetim Kurulu ve Konsey toplantısına Konya’nın ev sahipliği yapmasının kararlaştırıldığını da vurguladı. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise, Konya’nın yerel yönetimlerde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA