Müsteşar Yardımcısı, Bakım Merkezinde İnceleme Yaptı

Tekirdağ'da özel bir bakım merkeziyle ilgili basında çıkan haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşar yardımcısı Gazi Alataş ile denetim hizmetleri başkanı Ahmet Tüzemen bakımevinde inceleme yaptı.

Müsteşar Yardımcısı, Bakım Merkezinde İnceleme Yaptı
Tekirdağ'da merkeze bağlı Barbaros beldesindeki özel bir bakım merkeziyle ilgili basında çıkan haberler üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş ve Denetim Hizmetleri Başkanı Ahmet Tüzemen, olayın yaşandığı bakım merkezine gelerek inceleme yaptı. İnceleme sonunda Müsteşar Yardımcısı Alataş gazetecilerin sorularını yanıtladı. BAKANDAN İNCELEME TALİMATI Görüntülerin 3 Mart 2013 tarihinde çekildiğini ifade eden Alataş, “Bakımevi ile ilgili haberlerin internette yer alması üzerine konuyu yurt dışından takip eden bakanımızın emirleri doğrultusunda bu olayı yerinde incelememiz için görevlendirildik. Ankara’dan merkezi incelemek için Tekirdağ’a geldik. Merkezi inceledik. Görüntüler 3 Mart 2013 tarihinde çekilmiş” dedi.

Merkezi incelediklerini kaydeden Alataş, “Valimizin ve vali yardımcımızın görüntülerden haberi var. Valilik gerekli incelemeyi önceden yapmış. Birkaç kere inceleme yapmış. Yapılan incelemeler sonunda merkez oldukça kendini düzeltmiş. Bizim gördüğümüz şey merkezin gayet düzgün olduğu, gayet toparlandığı şeklinde. Görüntülerdeki hastalarla tek tek görüştük. Hastaların durumları gayet iyi. Görüntülerdeki yatak yaraları iyileşmiş. Hastaların genel görüntüleri iyi. Zaten yatak yaraları zor iyileşen yaralardır. İyileşmesi bize bakımın iyi yapıldığını gösteriyor” dedi.

‘ÖZEL BAKIM SİSTEMİ KOMPLE DEĞİŞECEK’ Bakanlık tarafından hazırlanan özel bakım yönetmeliği özel bakımın sil baştan yeniden düzenleneceğini kaydeden Alataş, “Bugün gördüğümüz bakım merkezi bizleri memnun etti. Tabi her şey mükemmel değil. Bu tip bakım merkezlerinin daha farklı bir yapıda olması gerekiyor. Bu doğrultuda bakanlık olarak yeni bir yönetmelik hazırladık. Mevzuat son aşamaya geldi. Diğer kurumlardan görüşler toplandı. Yakın zaman içinde bir yönetmelik yayınlanacak. Biz sistemi komple değiştireceğiz. Özel bakım sistemi komple değişecek. Bu tip aksaklıkların bir daha yaşanmaması için bakanlık olarak konuyu hassasiyetle takip ediyorum. Bu yönetmelik kısa zamanda bu tür bakım merkezlerinin hızla değişmesini sağlayacaktır” dedi.

Bakanlık heyeti incelemenin ardından merkezden ayrıldı .
Kaynak: İHA