Zihni Aldırmaz: Kadına Şiddet Uygulayanlar Afişe Edilsin

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte belediyede görevli kadın personelle bir araya geldi.

Zihni Aldırmaz: Kadına Şiddet Uygulayanlar Afişe Edilsin
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte önce “Ayna” isimli kısa film gösterimi yapıldı. Kadına şiddeti konu alan filmin ardından Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’ndan 3 kadın sanatçı kısa bir konser sundu.Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Güllü Bakır yanında olduğu halde salondaki kadın personele hitap eden Zihni Aldırmaz, kadınların günümüz Türkiye’sinde siyasetten sanata, spordan ekonomiye kadar her alanda söz sahibi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin kadınlara haklarını veren ilk ülkelerden biri olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “Kadınlar ekonomiye, üretime ne kadar çok katkı koyarsa güçlü bir Adana hedefine o kadar çabuk ulaşırız. Kadınlar her alanda başarılı olduğu gibi annelik ve ev hanımlığı gibi dünyanın en zor ve kutsal işini yapıyor. Gurur duymamak elde değil.” dedi.

Zihni Aldırmaz, kadına şiddet haberlerinden utanç duyduğunu ifade ederek, kadına şiddetin acizlik olduğunu vurguladı. Kadına şiddet uygulayanların hasta olduğunu ve tedavi edilmeleri gerektiğini kaydeden Zihni Aldırmaz, “Bu kişiler iyileşene kadar topluma dönmemelidir. Bu konuda yasal düzenlemeler yapılmalı. Ancak bunların afişe edilmesi de yararlı olacaktır. Şiddet hepimizin sorunudur. Bunu çözmek hepimizin görevidir. Bizim için kadınların ve çocukların önceliği vardır.” şeklinde konuştu.

Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi’nde 31’i üst düzey yönetici olmak üzere bin 86 kadın personelin görev yaptığını belirterek, “Kadın personelimizin hepsi çok başarılı. Adana’ya birlikte hizmet ediyoruz.” ifadesini kullandı.Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Kadın Danışma Merkezi (AKDAM) Başkanı Münire Dağ’a plaket verdi. Zihni Aldırmaz etkinliğin sonunda salonu dolduran kadın personele çiçek verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.Zihni Aldırmaz, Tiyatro Salonu’ndaki programın ardından Abidin Dino Parkı’nda gerçekleştirilen bir başka etkinliğe katıldı.

Abidin Dino Parkı’ndaki huzurevinden gelen kadınların günün kutlayan Aldırmaz onlara karanfil verdi.